Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2021, 21:24
Čas čítania 0:37
Lukáš Čelka

Vakcínu Pfizer už nebude treba skladovať v artických teplotách, postačí klasická mraznička. Zjednotuší to jej distribúciu

NEWS PFIZER VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Výkonný riaditeľ spoločnosti BioNTech Ugur Sahin, povedal, že schopnosť skladovať vakcíny pri vyšších teplotách poskytne vakcinačným centrám „väčšiu flexibilitu“.

Vakcínu spoločností BioNTech a Pfizer podľa výsledkov najnovších štúdií,  už nebude treba skladovať pri ultranízkych teplotách. Toto zistenie môže výrazne rozšíriť  jej distribúciu na lekárske kliniky, do lekární, ale aj do vzdialenejších oblastí, informoval o tom portál FT.

Nová štúdia ukazuje, že vakcínu je možné uchovávať pri normálnych teplotách mrazničky v rozmedzí od - 15  do - 25 stupňov Celzia po dobu až dvoch týždňov. Pre porovnanie, v minulosti  jej  výrobca uvádzal, že je potrebné, aby sa skladovala v rozmedzí -60 až 80 stupňov Celzia.

Odporúčané
Joaquin Phoenix si zahrá v novom filme od režiséra Midsommar a Hereditary Joaquin Phoenix si zahrá v novom filme od režiséra Midsommar a Hereditary 19. februára 2021, 16:23

 Ugur Sahin , výkonný riaditeľ spoločnosti BioNTech povedal, že schopnosť skladovať vakcíny pri vyšších teplotách poskytne vakcinačným centrám „väčšiu flexibilitu“. Dodal, že spoločnosť pokračuje vo vývoji nového zloženia vakcíny, vďaka ktorému bude jej preprava a použitie ešte jednoduchšie. 

DHL, jedna z logistických spoločností zapojených do prepravy vakcín, sa začiatkom tohto mesiaca vyjadrila, že vlády sa nedokázali pripraviť na dodávku vakcín do poslednej chvíle. Ich príjem zvládali len špecializované distribučné a skladovacie centrá. Nové požiadavky na uskladnenie vakcíny by však mali tieto obmedzenia zmierniť. 

Domov
Zdieľať
Diskusia