Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2021, 17:18
Čas čítania 1:22
Daniel Mikolášik

Zuzana Čaputová poslala jasný odkaz vláde: Zreflektovať situáciu je nevyhnutné, povedala na otázku či majú vyvodiť zodpovednosť

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

„Netušíme, koľko ľudí prichádza do nemocníc ako noví pacienti, nevieme, koľko ľudí odchádza. Sme v dátovom pekle,“ uviedol matematik Richard Kollár.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová po stretnutí s lekármi, vedcami a epidemiológmi prehovorila na tlačovej konferencii aktuálnej situácii na Slovensku, ktorá je podľa nej mimoriadne závažná. Zdôraznila, že Slovensko je aktuálne lídrom celosvetového rebríčka v tempe umierania na koronavírus a tiež upozornila, že sme dnes prekročili hranicu 6 000 úmrtí na COVID-19.

Odporúčané
Róba, kvôli ktorej ju označovali za mafiánsku manželku, ale aj biele conversky. Toto sú najlepšie outfity Zuzany Čaputovej Róba, kvôli ktorej ju označovali za mafiánsku manželku, ale aj biele conversky. Toto sú najlepšie outfity Zuzany Čaputovej 13. februára 2021, 14:36

Do budúcna je podľa nej a odborníkov potrebné precíznejšie trasovanie, zvýšenie kontroly dodržiavania opatrení, zvýšiť kapacity PCR testovania a nepreceňovať antigénové testy.

Rovnako zdôraznila potrebu identifikovať nové varianty vírusu. Vyzdvihla tiež nevyhnutnosť kvalitnej a konzistentnej komunikácie a aktualizáciu COVID automatu. Poukázala tiež na neprehľadnosť situácie v nemocniciach.

Zuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Pandémia nie je politickou otázkou

„Pandémia je výsostne odborná, nie politická otázka,“ uviedla prezidentka s tým, že je vo veci koronavírusu potrebné počúvať predovšetkým vedcov. Povedala tiež, že je nutné robiť veci, ktoré sú overené. „Menej sa, prosím, venujme experimentom.“

Domov
Zdieľať
Diskusia