Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
1. februára 2021, 12:30
Čas čítania 8:56
Marián Mauik Biel

Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo aj pre jablčkárov (Recenzia)

Samsung Galaxy S21 Ultra: Toto už je lákadlo aj pre jablčkárov (Recenzia)
Zdroj: Samsung
TECH APPLE IPHONE SAMSUNG
Uložiť Uložené

Pár drobností síce chýba, ale inak je to po všetkých stránkach vyzretý smartfón pre tých najnáročnejších.

Ak čakáš nejaké dych berúce a prekvapujúce nové funkcie, Galaxy S21 Ultra ťa sklame. Ale ak čakáš mobil, ktorý po roku vylepšil takmer všetko podstatné, toto môže byť tvoj favorit. Po viac ako týždni osobných skúseností môžeme povedať, že sme mali dočinenie s takzvaným referenčným zariadením. Je takmer isté, že celý tento rok budeme ostatné smartfóny porovnávať práve s Galaxy S21 Ultra. To však neznamená, že ho prichádzajúci konkurenti v niečom nepredbehnú. Pár zvláštnych drobností mu chýba už teraz.

Odporúčané
Galaxy S21 Ultra verzus iPhone 12 Pro Max. Ako vyzerá súboj titánov na papieri? Galaxy S21 Ultra verzus iPhone 12 Pro Max. Ako vyzerá súboj titánov na papieri? 26. januára 2021, 20:48

Hneď prvý kontakt s novinkou prezradí, že niečo nie je v poriadku. Balenie je nezvyčajne tenké. Ale to už nie je tajomstvo – žiadne slúchadlá, žiaden adaptér. Mobil, USB-C kábel, papierová dokumentácia a nástroj na vyberanie SIM karty. To je všetko. Je to stále kontroverzná téma, o ktorej ani sám Samsung nehovorí. Nikde sme nenašli oficiálne stanovisko, či je to tiež z dôvodu znižovania elektronického odpadu alebo pre niečo iné.

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Marián Mauik Biel

Na jednej strane chápeme, že je to nepríjemné po tom, čo sa Applu z toho posmievali a teraz to zopakovali. Ale zas ruku na srdce, robí sa z toho príliš veľká dráma. V tomto prípade dvojnásobná. Samsung oproti Applu používa úplne štandardné USB-C, takže ani ten kábel tam nemusel byť. Nejaký adaptér alebo hoci aj konektor na notebooku má každý. Alebo to len u nás sa v šuplíkoch povaľujú aspoň tri nepoužívané nabíjačky a päť USB-C káblov?

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako na nás zapôsobil displej Galaxy S21 Ultra
  • Ako je na tom testovaná novinka s výkonom
  • Aká je výdrž na jedno nabitie
  • Či fotí lepšie ako iPhone 12 Pro Max
  • Prečo by mohol byť Galaxy S21 Ultra mobilom roka

Mimochodom, treba sa s tým zmieriť. Skôr či neskôr každý prestane pribaľovať nabíjačky. Tak je celkom praktické kúpiť si nejakú univerzálnu, s čo najrýchlejším nabíjaním a celé roky sa potom nestarať pri kúpe akéhokoľvek nového iPhonu alebo Androidu. Pár tipov na univerzálne adaptéry nájdeš aj tu.

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Samsung

Pribaľované slúchadlá sú tiež vždy skôr do počtu a určite odporúčame si zaobstarať nejaké poriadne na pár rokov. A nie iba k mobilu. Pritom vôbec nemusia byť od Samsungu. Inak ak si sa poponáhľal a S21 Ultra predobjednal, tak si aj tak dostal slúchadlá zdarma. A omnoho zaujímavejšie Galaxy Buds Pro.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ale čo je najdôležitejší argument prečo nám orezanejšie balenie vôbec neprekáža je, že Samsung medziročne znížil cenu S21 Ultra až o 100 eur. Za to si vieš kúpiť adaptér aj slúchadlá podľa vlastného gusta. Takúto zľavu sme pri iPhone 12 nedostali.  

Dizajn neurazí

Neprešiel ešte ani rok a máme to ďalšiu generáciu Samsung smartfónov z rodiny Galaxy S. Za ten necelý rok sa toho navonok veľa nezmenilo. Ultra bola elegantný a veľký smartfón a je taká aj v tomto roku. Zakrivenie displeja je o chlp menšie, čo je len dobre a pocitovo sú rámiky tiež tenšie. Škoda, že už tu nie je extra tlačidlo na priradenie ľubovoľnej funkcie ako mal S10 Plus.

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Marián Mauik Biel

Celkovo S21 Ultra pôsobí veľmi odolne, spracovanie je na úrovni luxusnej Hi-Fi audioelektroniky. Hlavný rozdiel oproti predchodcovi je iný modul s fotoaparátmi. Nie je to úplne podľa nášho gusta, ale určite pôsobí dizajnovejšie než vlani. Je z kovu a dáva pekne vyniknúť veľkým objektívom.

Keďže modul v hornej štvrtine je o pár milimetrov vysoký, mobil položený na stole sa riadne kníše. Ochranný kryt alebo obal to však vyriešia. Popravde, nejakú ochranu vrelo odporúčame. Nie iba preto, že by nás pri pohľade na rozbité zariadenie s cenou nad 1 200 eur chytali mrákoty. Ale aj hrany modulu fotoaparátov sú dosť ostré. Pri bežnom držaní na to ukazovák často narazí.

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Samsung

A s krytom je potom už nepodstatné, že Ultra je tento rok na výber len v striebornej a čiernej farbe. Avšak nie je zlý nápad skúsiť nejaký priehľadný kryt, pretože zadná strana pripomína akoby brúsený kov a v oboch farbách vyzerá ozaj efektne.

Zbytočná debata

Pri obrazovke Galaxy S21 Ultra nie je veľmi efektívne sa dlho baviť. Z jednoduchého dôvodu. Ten displej je ukážkový. Je pravda, že sme nemali v ruke každú jednu obrazovku na svete. Ale aj v porovnaní s iPhonom 12 Pro Max alebo Huawei Mate 40 Pro je to displej ako lusk. Subjektívne ten najlepší, s akým sme doteraz mali dočinenie.

Stačí si pozrieť základné parametre. 2K rozlíšenie, hustota bodov viac ako 500 ppi, maximálny jas 1 500 nitov a ešte aj obnovovacia frekvencia 120 Hz. Nie je to len o číslach. Osobná skúsenosť je, že pre nás a veľmi pravdepodobne skoro pre každého bude S21 Ultra najlepšia obrazovka v celej domácnosti.

Odporúčané
Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko Samsung predstavil novú vlajkovú loď. Novinky z legendárnej série S využívajú umelú inteligenciu už takmer na všetko 18. januára 2024, 14:30

Perfektný kontrast a čierna ako sa na (AM)OLED patrí, živé, ale pritom uveriteľné farby, výborná viditeľnosť za všetkých svetelných podmienok a maximálna plynulosť aj pri QHD+ rozlíšení. A k tomu kopec nastavení sýtosti farieb, znižovania modrého svetla a podobne.

Pristihli sme sa, že sme raz celú hodinu pozerali 4K HDR YouTube klipy len preto, že to na tomto displeji vyzeralo fenomenálne.   

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Samsung

Keď sme ešte pri displeji – chráni ho nové sklo Victus od Corningu. A od výroby je na obrazovke aj ochranná fólia. Fajn bonus. Ale aj tak by sme mali nutkanie fóliu vymeniť za kvalitné ochranné sklo. Stále je to lepšia investícia ako potom ľutovať a dať v servise za výmenu obrazovky okolo 300 až 400 eur.

Výbava na roky

Podobne nepodstatná by bola diskusia, či má Galaxy S21 Ultra dostatok výkonu. Je to vlajková loď, čiže výkonu bude mať dosť aj o dva-tri roky. Nový Exynos 2100 v kombinácii s 12 GB operačnej pamäte je viac než dosť aj pre tých najnáročnejších.

Zdá sa, že sa Samsungu podarilo výrazne znížiť priepasť medzi jeho verziami mobilov pre náš trh a ten americký a kórejský, kde do mobilov dáva procesory Snapdragon. Vlani totiž Exynos 990 bol o kúsok pomalší a aj energeticky nenásytnejší než ten istý mobil so Snapdragonom 865 za rovnakú cenu.

Odporúčané
Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie Vybíja sa tvoj MacBook príliš rýchlo? Vďaka týmto 6 tipom ti batéria vydrží dlhšie 14. januára 2024, 9:00

Podľa testov redakcií, ktoré mali k dispozícii aj americkú verziu Galaxy S21 Ultra sú rozdiely medzi Exynosom 2100 a Snapdragonom 888 minimálne. Citeľnejší rozdiel je vo výkone grafického čipu. Ale s tým nič nespravíme. Dôležité je, že S21 Ultra je aj v grafike oproti S20 Ultra o zhruba štvrtinu výkonnejší.

Veľmi príjemným prekvapením je, že v oblasti žmýkania batérie sa po roku karta úplne obrátila a európska verzia S21 Ultra má rovnakú až jemne dlhšiu výdrž na jedno nabitie než tá s čipom od Qualcommu. Čo je omnoho praktickejší ukazovateľ, pretože dlhšiu výdrž využije každý a pri všetkých činnostiach. Maximálny výkon je potrebný len pri nových hrách alebo editácii videa a podobne.  

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Samsung

Keď už sme pri batérii, trochu sklamalo, že klesla rýchlosť jej nabíjania. 25 W je štandard, na ktorým by sa nikto nepozastavoval. Ak by minuloročná S20 Ultra nepodporovala až 45 W. Polovica kapacity sa nám nabila za zhruba pol hodinu.

Na druhú stranu si obrovskú pochvalu zaslúži samotná výdrž. Tá je vždy rôzna, podľa toho ako mobil používaš. Ale aj po náročnom testovacom dni plnom fotenia a nahrávaní videa a celé hodiny zapnutom displeji s 2K rozlíšení a 120 Hz sme za jeden deň nikdy batériu nevyžmýkali.

V bežné dni nebolo vôbec raritou dávať mobil do nabíjačky len každých 30 – 40 hodín. Pri prepnutí na full HD rozlíšenie, ktoré inak bežné oko ani nepostrehne, sa výdrž predlžuje ešte o zhruba 10 percent. Galaxy S21 Ultra je teda až na rýchlosť nabíjania batériový kráľ.

Odporúčané
iPhone 12 Pro Max: Pre tých, ktorí chcú mať istotu (recenzia) iPhone 12 Pro Max: Pre tých, ktorí chcú mať istotu (recenzia) 23. novembra 2020, 9:30

Všetko dostupné

Je škoda, že musel zmiznúť slot pre pamäťovú kartu. Hlavne v mobile, ktorý vie s 108 Mpix snímačom robiť 25 MB fotografie a 8K video, ktorého minúta zožerie viac ako 500 MB. Aj preto odporúčame priplatiť si tých 50 eur a ísť rovno do verzie s 256 GB internou pamäťou. Alebo sa budeme všetci musieť viac spoliehať na rôzne cloudové služby. To sú však ďalšie eurá navyše. Hlavne od júna, keď služba Google Fotky už nebudú zadarmo.

Z ďalšej výbavy stojí za spomenutie väčšia a rýchlejšia čítačka odtlačkov prstov. V praxi je rozdiel ťažko postrehnuteľný. Aj tie doterajšie čítačky fungovali úplne bezproblémovo. Po prechode z iPhonu trochu chýba 3D sken tváre. Odomknutie nasnímaním tváre funguje aj na Galaxy S21 Ultra, ale je trochu pomalšie. V dobe rúškovej to zas nie je také podstatné, odtlačok prsta je praktickejší.

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Marián Mauik Biel

Oceňujeme aj ďalšie drobnosti ako podpora Wi-Fi 6E. Router podporujúci nový štandard síce nemáme k dispozícii, ale aspoň vieme, že S21 Ultra je pripravená na budúcnosť. Rovnako ako už známe aplikácie a funkcie ako Samsung Knox, bezdrôtové prepojenie s Windows počítačom a kopec ďalšieho. Novým prírastkom je podpora pera S-Pen. Zatiaľ však nie so všetkými funkciami, ktoré poznáme z radu Note a ešte aj bez šachty, kam by sme pero skryli. Nie je to teda príslušenstvo, ktoré by nám chýbalo, no pre mnohých to bude príjemný bonus.

Štyri esá v rukáve

Galaxy S21 Ultra exceluje v displeji, batérii a výkone. Štvrtým pilierom, na ktorom môže nalákať záujemcov je jednoznačne fotoaparát. Presnejšie kvarteto zadných a piata predná kamera.

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Marián Mauik Biel

Úplne cítime ako sa Samsung zlepšuje. Minuloročná S20 Ultra fotila výborne, ale s ostrením to nebolo najlepšie. O pol roka neskôr Note 20 Ultra všetko o kúsok vylepšil. A teraz S21 Ultra zobrala všetko čo fungovalo a ešte to o ďalší krok posunula. Znie to možno až príliš ružovo, ale keď urobíš desiatky záberov spolu s iPhonom 12 Pro Max, ktorý je braný ako etalón mobilného fotenia, tak pochopíš.

Kopec detailov, verné farby, správny kontrast. Galaxy S21 Ultra fotí výborne.
Kopec detailov, verné farby, správny kontrast. Galaxy S21 Ultra fotí výborne. Zdroj: Marián Biel

Aby bolo na úvod jasné, netvrdíme, že Galaxy S21 Ultra je všeobecne najlepší fotomobil na trhu, no pokojne ním môže byť. Je to subjektívne.

Ako výpis parametrov ukazuje, dá sa na čom stavať. Primárny 108 Mpix snímač je možno až príliš, no ak máš statív, pripravenú scénu, tak vieš urobiť geniálne zábery aj vo formáte RAW. V automatickom režime používa takzvaný pixel binning, teda prepájanie pixelov a výsledný záber má rozlíšenie 12 Mpix. Aj tak je pri porovnaniach s inými mobilmi cítiť omnoho viac detailov.

Portrétová fotografia s verným podaním farieb a prirodzeným bokeh efektom
Portrétová fotografia s verným podaním farieb a prirodzeným bokeh efektom Zdroj: Marián Biel

Niekedy ich je až príliš, hlavne pri fotografovaní portrétov. Preč sú doby, keď Samsung robil každého na fotke krajším. V porovnaní s iPhonom 12 Pro Max je pokožka vernejšia realite a to isté platí aj o teplote farieb.

Odporúčané
Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím Nenápadný dizajn, 4 ochranné vrstvy a jednoduchá aplikácia. Tieto kryty účinne chránia objektív pred poškriabaním aj prasknutím 9. januára 2024, 16:30

S ostrením už nie je problém a postrehli sme zlepšenie aj pri prirodzenom bokeh zábere. Ak sme skúšali softvérový bokeh, tak tam to zvláda iPhone lepšie. Jeho Lidar je na to ako stvorený a vie rozmazávať pozadie postupne.

Predná 40 Mpix kamera nevynechá žiadne detaily. Niekedy to nemusí byť príjemné.
Predná 40 Mpix kamera nevynechá žiadne detaily. Niekedy to nemusí byť príjemné. Zdroj: Marián Biel

S21 Ultra má ukážkový dynamický rozsah a až neuveriteľné makro zábery. Pri priblížení sa automaticky prepne na širokouhlú kameru a dokáže potom zaostriť doslova z pár centimetrov. A na opačnej strane – použitie 3-násobného a potom 10-násobného fotoaparátu pridáva ďalšie možnosti sa umelecky vybúriť. Či už pri portrétoch, alebo potom aj pri klasickom zoome. Prekvapujúco je vcelku použiteľný aj 30x priblížená fotografia. Pri nižších zoomoch patrí S21 Ultra k tomu najlepšiemu na trhu.

Galaxy S21 Ultra 1X zoom
Galaxy S21 Ultra 1X zoom Zdroj: Marián Biel
Galaxy S21 Ultra 2X zoom
Galaxy S21 Ultra 2X zoom Zdroj: Marián Biel
Galaxy S21 Ultra 10X zoom
Galaxy S21 Ultra 10X zoom Zdroj: Marián Biel
Galaxy S21 Ultra 30X zoom
Galaxy S21 Ultra 30X zoom Zdroj: Marián Biel
Galaxy S21 Ultra 100X zoom
Galaxy S21 Ultra 100X zoom Zdroj: Marián Biel

O level vyššie je aj fotografovanie v šere alebo v noci. Oproti vlaňajšku sa znížil šum a zachytíš viac detailov. Asi záleží na následnom softvérovom spracovaní, pretože ten istý záber v takmer úplnej tme bol raz lepší na iPhone a potom zas na Galaxy.

Nočný záber v takmer úplnej tme
Nočný záber v takmer úplnej tme Zdroj: Marián Biel

Video je rovnako na výbornej úrovni. V podaní farieb, plynulosti aj stabilizácii. A funkcia Super stabilizácia síce zníži rozlíšenie na full HD, ale potom drží video takmer ako keby bol mobil na gimbale.

Makro záber. Toto závažie má v skutočnosti priemer 3 cm.
Makro záber. Toto závažie má v skutočnosti priemer 3 cm. Zdroj: Marián Biel

Ak by sme s mobilom nemali robiť nič iné len nahrávať videá a robiť portréty, asi by sme išli do iPhonu 12 Pro Max. Najväčšia výhoda Galaxy S12 Ultra je však všestrannosť a univerzálnosť. Nemusí byť absolútne najlepší v každom jednom aspekte, tých aspektov má však najviac. Zábery na plaché zviera v diaľke, nočné zábery prázdnych ulíc, makro fotografiu divného hmyzu, robenie GIFov, skenovanie dokumentov, 108 Mpix RAW záberov... je toho strašne veľa. A hlavne skoro vo všetkom patrí medzi top 3 smartfóny na trhu.

Výborný dynamický rozsah
Výborný dynamický rozsah Zdroj: Marián Biel

Záverečné hodnotenie a konkurencia

Na trhu máme pár veľmi vydarených kúskov od Huawei, Xiaomi alebo OnePlus. Napríklad Mate 40 Pro robí v niektorých situáciách aj krajšie zábery. Alebo OnePlus 8 Pro má tiež Oled obrazovku s 2K rozlíšením a 120 Hz. A vlastne aj Note 20 Pro od Samsungu je stále silný konkurent pre testovanú novinku. Ale najčastejšie sa bude porovnávať s iPhonom 12 Pro Max, s ktorým aj zdieľa prakticky rovnakú cenu.

Odporúčané
V záhyboch AirPods sa usádza špina, pot a baktérie. Toto sú 4 jednoduché kroky, ako si dôkladné vyčistíš slúchadlá V záhyboch AirPods sa usádza špina, pot a baktérie. Toto sú 4 jednoduché kroky, ako si dôkladné vyčistíš slúchadlá 23. decembra 2023, 10:30

Práve cena bude pravdepodobne rozhodovacím faktorom pre tých, ktorí o kúpe nového prémiového smartfónu uvažujú. Lebo ak by im cenovka nad 1 200 eur neprekážala, tak dostanú odolný a elegantný mobil s úžasne jemným, presným a plynulým displejom. Dostanú mobil s prakticky všetkými funkciami, ktoré sú dnes dostupné a s výkonom, ktorý bude stačiť aj pre aplikácie, ktoré sa ešte len vyvíjajú.

Hlavne však dostanú mobil s pravdepodobne najlepšou výdržou batérie medzi Android mobilmi, hoci s pomalším nabíjaním. A dostanú fotografický hardvér, s ktorým sa dá hrať na sto spôsobov. Alebo len tak v automatike urobí v podstate každý záber hodný zdieľania na sociálnych sieťach.  

Galaxy S21 Ultra
Zdroj: Marián Mauik Biel

Oplatí sa však kúpiť Galaxy S21 Ultra? Pre majiteľov S20 Ultra ani nie, pre používateľov Note 20 Ultra tiež nie. Problémom je rýchlejšie padanie ceny než pri iPhonoch. Za minuloročnú S20 Ultra by si dnes dostal okolo 700 eur, takže do novinky by si musel investovať ďalších aspoň 500 eur.  

Ak ti však napríklad končí paušál a stará Galaxy S10 Plus dobre slúžila, bude pre teba skok na S21 Ultra už veľmi citeľný. Žiaľ, aj cenovo.

Ak na cene nezáleží, pravdepodobne sa budeš rozhodovať medzi testovanou novinkou a iPhonom 12 Pro Max. Ak dáme rozdielnosť operačných systémom a ekosystému bokom, s oboma budeš viac ako spokojný. Obidva majú výbornú výdrž, výkonu na rozdávanie a kamery, ktoré vedia vytvoriť úžasné fotografie aj videá.

Práve preto platí, že Apple ešte nikdy nemal takého silného oponenta. Tento ročník sa Samsungu vydaril viac, než inokedy.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G:

+ pravdepodobne najlepší displej na trhu

+ dostatok výkonu aj na 2 – 3 ďalšie roky

+ ukážková výdrž batérie

+ výborné spracovanie a subjektívne krajší dizajn oproti minulej verzii

+ veľmi univerzálny fotoaparát

+ vynikajúce zábery v rôznych situáciách, vrátane videa

- vysoká cena

- zmizol slot pre pamäťovú kartu

- spomalenie nabíjania

- chýbajúci adaptér v balení

 

Zariadenie na test zapožičal Samsung Electronics Czech and Slovak

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Telo: 165,1 x 75,6 x 8,9 mm, 227 gramov, hliníkový rám, odolnosť IP68, Corning Gorilla Victus

Displej: 6,8“ Dynamic Amoled 2X, 3 200 x 1 440, 511 ppi, HDR10+, 120 Hz, maximálny jas 1 500 nitov, podpora S-Pen

Hardvér: Exynos 2100, 8-jadrový procesor, (1x 2,9 GHz + 3x 2,8 GHz + 4x 2,2 GHz), Mali-G78 MP14 GPU, 5 nm výrobný proces, 12/16 GB RAM, interná pamäť 128/256/512 GB bez možnosti rozšírenia, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC, GPS/GLONASS/Galileo, Dual SIM, 5 000 mAh batéria, USB-C 3.2 do 25 W, bezdrôtové nabíjanie Qi do 15 W, aj 4,5 W reverzné, ultrazvukový snímač odtlačkov, funkcia snímania tváre, stereo reproduktory.

Fotoaparát: Hlavný 108 Mpix (f/1.8, 26mm, 1/1,33", PDAF, Laser AF, OIS). Ultraširokouhlý 12 Mpix (f/2.2, 13mm, 1/2,55", Dual Pixel PDAF). Teleobjektív 10 Mpix  (3x optický zoom, f/2.4, 70mm, 1/3,25", Dual Pixel PDAF, OIS). Teleobjektív 10 Mpix teleobjektív (10x optický zoom, f/4.9, 240mm, 1/3,24", Dual Pixel PDAF, OIS). Nahrávanie 8K 24 fps, 4K 60 fps, 1080p 240 fps, 720p 960 fps, HDR10+, stereo zvuk. Predná kamera 40 Mpix (f/2,2, 26mm, 1/2,8", PDAF), 4K 60 fps. Duálny LED blesk.

Softvér: Android 11, One UI 3.2

Cena: od 1 249 eur

Domov
Zdieľať
Diskusia