Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. januára 2021, 18:08
Čas čítania 0:59
Daniel Mikolášik

Stovku cudzincov načapala polícia v rakúskom lyžiarskom stredisku. Aby obišli nariadenia tvrdili, že si tam hľadajú prácu

NEWS RAKÚSKO
Uložiť Uložené

Snehuchtiví lyžiari sa snažili obísť nariadenia. Nevyšlo.

V Rakúsku je už od 26. decembra 2020 tvrdý lockdown a pri prechode hranicami platia prísne podmienky. Na rozdiel od Slovenska sú tam však otvorené lyžiarske strediská.

V princípe v nich však môžu lyžovať len ľudia z blízkeho okolia, pretože hotely aj apartmány musia byť pod hrozbou vysokej pokuty zatvorené. 

Turizmus je teda zakázaný a ísť na dovolenku v Rakúsku sa podľa nariadení nedá a platí to pre Rakúšanov aj cudzincov. Jedinú výnimku na ubytovanie majú ľudia, ktorí musia cestovať kvôli práci. A práve to sa rozhodla využiť skupina zahraničných turistov. Ubytovali sa vo vychytenom lyžiarskom stredisku a tvárili sa, že si hľadajú prácu. 

Policajti pri kontrole hotelov a chát v lyžiarskom stredisku St. Anton odhalili takmer stovku cudzincov z rôznych častí Európy.

Ako informuje Sky News, polícia vypátrala konkrétne 96 osôb, ktoré porušili nariadenia. Prehliadky vykonali v 44 rôznych ubytovacích zariadeniach, pričom rozdali pokuty cudzincom z Veľkej Británie, Dánska, Švédska, Rumunska, Nemecka, Austrálie, Írska či Poľska.

Domov
Zdieľať
Diskusia