Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2020, 15:35
Čas čítania 0:41
Adam Novosad

V kostole v Lendaku sa spievalo bez rúšok. Na vianočnej omši opatrenia mnohí nedodržali

NEWS SLOVENSKO VIANOCE
Uložiť Uložené

Vianočná omša nemohla v Lendaku prebehnúť bez spievania, počas ktorého si niektorí ľudia z rúšok ťažkú hlavu nerobili.

Kvôli pandémii koronavírusu prebehlo množstvo vianočných omší online, prostredníctvom internetu. Mnohé farnosti sa tak snažili ochrániť zdravie veriacich. V obci Lendak na severe Slovenska to však vyzeralo inak.

Odporúčané
Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie Epidemiológ: Ak sa zmutovaný koronavírus začne rýchlo šíriť po Slovensku, tak je to game over. Nepomôže lockdown ani testovanie 26. decembra 2020, 9:30

Reportér TV Markíza Ján Tribula sa šiel počas Štedrého dňa pozrieť do Lendaku, ako tam prebiehajú prípravy na štedrú večeru aj polnočnú omšu. Spočiatku to vyzeralo tak, že miestni obyvatelia vzorne dodržiavajú opatrenia, pretože muži aj ženy oblečené v krojoch mali nasadené rúška predtým, ako vošli do kostola. Počas samotnej omše sa však situácia zmenila.

Domov
Zdieľať
Diskusia