Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2020, 8:54
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Pavol Rusko si vraj bol zabehať a niekto ho polial „neznámou látkou“. Najvyšší súd dnes rozhoduje o treste 19 rokov za zmenky

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Najvyšší súd počas dnešného a zajtrajšieho dňa rozhoduje o treste pre Mariana Kočnera a Pavla Ruska v kauze falšovania zmeniek TV Markíza.

Pavla Ruska museli hospitalizovať v nemocnici, informujú TV Noviny. Polícii povedal, že si bol včera zabehať a niekto ho polial „neznámou látkou“.

Dnes od deviatej ráno mal Najvyšší súd rozhodovať o Pavlovi Ruskovi a Marianovi Kočnerovi v kauze zmeniek TV Markíza. Špecializovaný trestný súd v prvej polovici roka rozhodol, že obaja obžalovaní zmenky sfalšovali a vymeral im trest 19 rokov vo väzení.

Odporúčané
5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 9. septembra 2019, 8:22

Pavol Rusko je zatiaľ na slobode, na nohe má monitorovací náramok. Verejné zasadnutie Najvyššieho súdu malo prebiehať dnes a zajtra. Najneskôr zajtra by tak mohol súd rozhodnúť o tom, že Rusko strávi dlhé roky vo väzení. Zatiaľ nie je jasné, či sa zasadnutie Najvyššieho súdu vôbec uskutoční.

Ruskov obhajca Marek Para pre Aktuality.sk povedal, že obžalovaný nedal súhlas na konanie v jeho neprítomnosti. Zároveň Para navrhol vylúčiť Ruska na samostatné konanie a dnes pokračovať len s Marianom Kočnerom.

Prokurátor Ján Šanta vyhlásil, že ho táto správa neprekvapuje, informuje denník SME. Myslí si, že pojednávanie by malo začať aj v Ruskovej neprítomnosti a nevylúčil obštrukciu. Šanta už situáciu rieši si políciou. 

Pavol Rusko
Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Potvrdenie vystavil legendárny doktor Lipták

Potvrdenie o práceneschopnosti vystavil Pavlovi Ruskovi doktor Peter Lipták. Ten mu pomohol pri odročení pojednávania ešte v roku 2019. Ide o mediálne známeho lekára, ktorý v minulosti v televízii verejne schvaľoval branie úplatkov. 

Odporúčané
Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach Ak Kočnerovi nechutili palacinky, mohol sa sťažovať vyššie: takto fungujú jedálne v slovenských väzniciach 1. decembra 2023, 18:30

V minulosti ho už polícia vyšetrovala kvôli korupcii po tom, čo TV Markíza zverejnila videoreportáž, v ktorej sa Lipták sám otvorene priznal k braniu úplatkov: „Ja to robím tak, že od svojich pacientov prijímam dary. Príjmem 5000 eur na daroch každý rok. Nás ako keby život tlačil k tomu, že musíme prijať akúkoľvek pomoc, najmä finančnú.“

Lipták dodáva, že je v úplnom poriadku, že si berie peniaze najmä od chudobných ľudí: „Nie je mi to vôbec nepríjemné, lebo tie peniaze potrebujem. Je to v poriadku.“

Domov
Zdieľať
Diskusia