Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2020, 13:44
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Viac ako polovica Slovákov chce referendum o predčasných voľbách, ukázal prieskum

NEWS PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY
Uložiť Uložené

Prieskum agentúry Focus pre TV Markíza ukázal odpoveď na otázku, či by sa Slováci zúčastnili opozičného referenda o vypísaní predčasných volieb.

Prieskum agentúry Focus pre TV Markíza ukázal, že viac ako polovica Slovákov (53,5 %) by sa zúčastnila opozičného referenda o vypísaní predčasných volieb. Proti referendu o predčasných voľbách je 39,9 %. 

„Spomedzi celej populácie by určite chcelo referendum 28,5 percenta opýtaných. Skôr za je presná štvrtina opýtaných, skôr proti je 17,5 percenta a určite proti je 22,4 percenta. Odpovedať nevedelo 6,6 percenta respondentov,“ špecifikuje výsledky prieskumu TV Markíza

Odporúčané
Košická advokátka, ktorá kričala na zdravotníkov pred pôrodom klientky, bude čeliť disciplinárnemu konaniu Košická advokátka, ktorá kričala na zdravotníkov pred pôrodom klientky, bude čeliť disciplinárnemu konaniu 6. decembra 2020, 12:13

O predčasných voľbách dlhodobo hovoria strany Smer a Hlas, ktoré už avizovali aj snahu zbierať podpisy. Strana Hlas Petra Pellegriniho dokonca spustila aj online hlasovanie, ktorého cieľom bolo mapovať záujem Slovákov o referendum.  

Prieskum prebiehal v dňoch 18. – 25. novembra.

Proti referendu su skoro tri štvrtiny voličov OĽaNO. Z elektorátu Sme rodina by referendum určite podporilo 16,8 percenta a určite proti by bolo 38,9 percenta. Za referendum by hlasovalo aj približne 13 % voličov strany Sloboda a Solidarita. 

Najväčšia podpora referenta je v radoch voličov extrémistickej strany ĽSNS. Viac ako 65 % voličov tejto strany by podporilo referendum za predčasné voľby.

Domov
Zdieľať
Diskusia