Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. novembra 2020, 15:00
Čas čítania 11:16
Dominik Vetrák

Recenzia: Xbox Series X

TECH XBOX SERIES X/S
Uložiť Uložené

Nová konzola od Microsoftu vychádza už o 5 dní. Stojí za tie peniaze?

O next-gen konzolách počúvame už od minulého roka. Microsoft a Sony sa predháňali, kto na trh prinesie lepší kus hardwaru, no a dnes túto dilemu vieme vyriešiť aspoň sčasti. Microsoft nám totiž poslal konzolu Xbox Series X na účely recenzovania, takže sme ju mohli otestovať a napísať, čo si o nej myslíme. 

Xbox Series X je skutočná next-gen konzola s úžasnými funkciami. Užiješ si rýchle načítavanie či najlepší výkon na trhu
Zdroj: Microsoft/Xbox

Ak hľadáš krátku odpoveď, vedz, že kúpa konzoly sa oplatí. Xbox Series X vychádza už 10. novembra za 499 eur, zatiaľ čo menej výkonná konzola Xbox Series S vychádza v rovnaký deň za 299 eur. Touto dobou už pravdepodobne vieš, ktorú next-gen konzolu si máš vybrať, no ak si stále na vážkach, prečítaj si článok v odkaze nižšie.

Odporúčané
Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? Exkluzivity pre PlayStation alebo Xbox? Ktorú next-gen konzolu by si si mal kúpiť? 19. septembra 2020, 15:44

Xbox Series X je silnejšia a výkonnejšia konzola. Na Xbox Series S spustíš úplne rovnaké hry, avšak v menších detailoch. Rozlíšenie, textúry a množstvo snímok za sekundu (FPS – Frames Per Second) budú značne nižšie. Oproti Xbox Series X však bude mať jednu výhodu.

Načítavanie hier bude zrejme ešte rýchlejšie. Series S totiž nebude musieť načítavať tak detailné textúry ako Series X. Ak ti to všetko vyhovuje a hry kupuješ digitálne, Xbox Series S sa určite oplatí.

Xbox Series X je skutočná next-gen konzola s úžasnými funkciami. Užiješ si rýchle načítavanie či najlepší výkon na trhu
Zdroj: Microsoft/Xbox

Bola by však škoda nemať doma Xbox Series X, hlavne vďaka úžasnému dizajnu. Tvar konzoly nám neskutočne sadol. V stojane pod televízorom je umiestnený po ležiačky, kde sa skvele vyníma. 

Hardwarové porovnanie oboch next-gen konzol od Xboxu

Komponent Xbox Series X Xbox Series S
Mechanika 4K UHD Blu-ray mechanika -
Pamäť RAM 16 GB GDDR6 RAM 10GB GDDR6 RAM
Priepustnosť pamäte RAM 10GB rýchlosťou 560GB/s, 6GB rýchlosťou 335GB/s 8GB rýchlosťou 224GB/s,

2GB rýchlosťou 56GB/s

CPU (Procesor) 8 jadier Zen 2 pri frekvencii 3.8GHz (3.6GHz so SMT)
GPU (Grafický čip) Špeciálny AMD Radeon RDNA Navi čip – 12 Teraflopov, 52 výpočtových jednotiek pri nižšom takte (1.825GHz). Podporuje DirectX, Dolby Atmos a Ray Tracing. Špeciálny AMD Radeon RDNA Navi čip – 4 Teraflopy, 20 výpočtových jednotiek pri nižšom takte (1.55GHz). Podporuje DirectX, Dolby Atmos a Ray Tracing.
Video Output 4K, 8K podpora, 120hz 1440p, podpora 4K skrz upscaling a 120fps
Rýchlosť prenosu dát (I/O Throughput) 2.4gB/s (Raw), 4.8GB/s (Compressed)
Úložisko 1 TB NVMe SSD  512GB NVME SSD 
Výška a váha 151mm x 151mm x 301mm, 4,45kg 275mm x 151mm x 63.5mm, 1,92kg
Externá pamäť Seagate Proprietary External 1TB SSD Expansion Card, USB 3.2 HDD Support
Backwards Compatibility všetky hry bežiace na Xbox One vrátane titulov využívajúcich spätnú kompatibilitu s hrami pre Xbox 360 a Xbox a všetko príslušenstvo pre Xbox One až na hry pre Kinect

Hlučnosť konzoly a ovládač

Mnohých hráčov vzhľadom na monštruózny výkon zaujímalo, nakoľko je nová konzola tichá. S radosťou môžeme potvrdiť, že je ešte tichšia ako Xbox One X. Sme mimoriadne citliví na akýkoľvek hluk pred spaním, a tak sme si často Xbox One X vypájali aj zo zástrčky, keďže ho bolo počuť v „rest móde“.

Pri Xbox Series X však môžno pokojne spať, zatiaľ čo si konzola sťahuje rôzne hry. Extrémne tichá je aj počas hrania. Okrem iných sme skúsili Oriho 2, Zaklínača 3, Forzu Horizon 4, Gears 5, Tropico 6 či Yakuzu 7, no nikdy nebolo počuť, že by sa ventilátor spustil na plné obrátky. 

Zvedaví sme boli aj na ovládač. Keďže konkurencia chystá revolučný gamepad s názvom DualSense, mali sme veľké očakávania aj od Microsoftu. Ten však už dávnejšie potvrdil, že sa dočkáme len o čosi lepšej revízie a žiadnych veľkých zmien. Na ovládači pribudlo tlačidlo pre vytváranie a zdieľanie screenshotov či videí, no to je asi tak všetko. D-pad (šípky) dostali menšie vylepšenie, no zároveň s ním aj nahlas klikajú.

Ak ti vadí, že pri ich stlačení vydajú hlasný zvuk, zrejme sa ich ani nedotkneš. Ak ich príliš nevyužívaš, vadiť nebudú. Poteší aj drsná, zadná strana ovládača, ktorá má význam hlavne pre tých, ktorým sa potia ruky.

Xbox Series X je skutočná next-gen konzola s úžasnými funkciami. Užiješ si rýchle načítavanie či najlepší výkon na trhu
Zdroj: Microsoft/Xbox

Ovládač sa celkovo drží dobre. Jednotlivé tlačidlá reagujú bezchybne, no jednu-dve výčitky by sme predsa len našli. Môže nahnevať, že ani v roku 2020 nemajú klasické Xbox ovládače možnosť nabíjania namiesto nekonečného kupovania bateriek. Doma ich máme mnohí toľko, že ich snáď ani nedokážeme spočítať. 

Druhým negatívom je večne svietiace logo Xboxu na prednej strane ovládača. Nemusíš mať citlivé oči na to, aby ti jasné a silné svetlo prekážalo pri hraní a dráždilo oči.

V nastaveniach sa toto svetlo nedá vypnúť ani stlmiť, nehovoriac o tom, že je vlastne len estetické a neplní žiadnu funkciu. Nedá sa ani prelepiť, keďže potom dobre nereaguje Home tlačidlo. 

Menu 

Keď už sme ovládač chytili do rúk a konzolu spustili, čakalo nás prvotné prihlasovanie do nášho profilu a rýchle nastavenie konzoly. Všetko je intuitívne, a tak si budeš môcť po nainštalovaní prvých aktualizácií vychutnávať systém naplno. Xbox tím prednedávnom zmenil celé menu svojich konzol (volajú ho Dashboard).

Na rozdiel od PlayStation, ktoré ho pripravilo špeciálne pre novú konzolu, ho ale Microsoft aplikoval aj na Xbox One. Menu konzol Xbox Series X/S je tak navlas rovnaké ako menu pre Xbox One. 

Je rýchle, prehľadné, jednoducho sa orientuješ v nastaveniach a vďaka SSD sa zrýchlilo aj načítavanie podstránok či upravovanie profilu. Všetko je tak plynulé a menu ťa tak už viac nebrzdí. Ak si nebol fanúšikom menu v Xbox One, aj vynovený „dashboard“ ti možno príde až veľmi zahustený.

Áno, je prehľadný, ale zároveň je v ňom príliš veľa obsahu, ikoniek, odkazov na sociálne udalosti, funkcií, aplikácií a médií. Nie každý túži mať samostatné kategórie pre Roblox či Fortnite priamo v menu. Viac než menu hernej konzoly nám to pripomína menu počítača. 

Xbox Series X je skutočná next-gen konzola s úžasnými funkciami. Užiješ si rýchle načítavanie či najlepší výkon na trhu
Zdroj: Microsoft/Xbox

Next-gen konzola ponúka aj rýchlejšie sťahovanie dát a expresné inštalovanie. Mali sme však trochu problémy s vyberaním si titulov, ktoré chceme nainštalovať/stiahnuť prednostne. Konzola ignoruje príkazy a v jednom bode sme už museli zrušiť všetky sťahovania a naklikať ich odznova. Toto nám však robilo už na Xbox One X, takže je to nejaká softwarová chyba. 

SSD a rýchlosť načítavania hier

Zrejme najväčším next-gen hardwarovým updatom je prítomnosť SSD (Solid-State Drive). Ide o náhradu klasického HDD. SSD dokáže načítavať dáta niekoľkonásobne rýchlejšie. Okrem toho, že to bude mať dopad na dizajn hier exkluzívnych pre next gen konzoly, prinesie SSD aj výhodu v rýchlosti načítavania. 

Z úplného vypnutia (Full Shutdown) sa konzola zapla do 20 sekúnd. Z Instant Mode sa zapla do 4 sekúnd, no a zo Save Energy mode sa zapla do 6 sekúnd. Problémom je následné prihlasovanie do profilu, ktoré môže trvať viac ako 5 či 10 sekúnd.

Ešte horšie je to v prípade prvého zapnutia hry. Neviem, prečo sa konzola musí pri každom spustení hry synchronizovať s účtom, do ktorého sa už prihlásila, ale značne to naťahuje načítavacie časy. 

Pri prvom zapnutí Forza Horizon 4 sme na synchronizáciu čakali cez 3 minúty. Pri druhom zapnutí sa to už znížilo na 30 sekúnd, no je to otravné. 

Pri Gears 5 sa načítavacie časy menili aj v závislosti od toho, akú kapitolu sme si vybrali. Zaujímavé je, že rovnaká kapitola sa na Xbox Series X načítavala raz kratšie a inokedy zase dlhšie. Ide pritom o titul, ktorý bol špeciálne optimalizovaný pre next-gen konzoly. 

Veľmi to však pri hraní vidieť nie je. Hra si na Xbox Series X takmer stále drží 60FPS (frames per second – snímok za sekundu) v rozlíšení 4K. Hru sme si zapli najprv na Xbox One X a následne aj na Series X, veľké rozdiely sme si nevšimli.

Xbox Series X je skutočná next-gen konzola s úžasnými funkciami. Užiješ si rýchle načítavanie či najlepší výkon na trhu
Zdroj: Microsoft/Xbox

Ak sa vyložene nezameriaš na hľadanie rozdielov, v podstate si ani nič nevšimneš. Verzia pre Series X mala o čosi detailnejšie textúry, kvalitnejšie spracovanie tieňov a taktiež oveľa lepšie zobrazovala odrazy vo vode či na materiáloch, ktoré odrážali či odzrkadľovali obraz.

Textúry v diaľke boli na Series X o čosi detailnejšie, rovnako ako detaily na oblečení postáv po tom, čo si si obrázok priblížil. Avšak, 99 % hráčov si takéto detaily jednoducho nevšimne. Najväčším upgradom pre hráčov je tak možnosť hrať multiplayer v stabilných 120FPS.

Porovnanie načítavacích časov pri jednotlivých hrách 

Gears 5 Xbox One X (sekundy) Xbox Series X (sekundy)
Z menu konzoly do hry 65 40 
Načítanie profilu 40 30
Načítanie gameplayu z menu hry 25-40 5-15

Gears 5 však nie je jediná hra, ktorú sme vyskúšali na oboch konzolách. Zapli sme si aj Forzu Horizon 4, vynikajúcu open world racingovku od Playground Games. Na počudovanie sme si všimli viac rozdielov než pri Gears 5. Forza Horizon 4 mala na Series X detailnejšie textúry okolitého prostredia (stromy, domy atď.) a jasnejšie farby.

Možno experti prídu na to, že Gears 5 je pre Series X oveľa lepšie optimalizované, no ak budeš hodnotiť „grafiku“ podľa prvého pohľadu, je možné, že si viac všimneš upgrade vo Forze Horizon 4. 

Načítavacie časy pre Forzu Horizon 4. Aj v tomto prípade platí, že sa hra niekedy
načítala v rozličných časoch (načítavanie profilu raz trvá krátko a inokedy zase dlho) 

Forza Horizon 4 Xbox One X (sekundy) Xbox Series X (sekundy)
Z menu konzoly do hry 50 30
Načítanie profilu 80 30
Načítavanie medzi pretekmi/turnajmi 20 10


Vyskúšali sme aj indie hru CrossCode, ktorá je rovnako dostupná cez službu Game Pass Ultimate. Načítanie hry na Xbox One X nám z menu konzoly trvalo 25 sekúnd, zatiaľ čo na Series X sa hra načítala za 12 sekúnd. Na záver sme spustili Zaklínača 3, kde sme boli zvedaví na načítavanie počas fast travel po mape. Z ostrova Skellige sa do Velenu dostaneš už pod 2 sekundy. Načítavanie je tak v podstate instantné. 

SSD v Xbox One X je skutočne rýchle. Ako vidíš, niekedy skráti dobu čakania na načítanie až dvoj či trojnásobne. Obzvlášť staršie hry z generácií Xbox, Xbox 360 a Xbox One sa budú načítavať poriadne rýchlo. Veľmi zaujímavé bude následné porovnanie rýchlostí načítavania pri rovnakých hrách na Xbox Series X a PS5. Konzola od Sony má totiž rýchlejšie SSD a čo sa načítavania týka, očakáva sa, že bude ešte rýchlejšia. 

V každom prípade, ak ťa na konzolách štvalo nekonečné načítavanie po smrti či medzi levelmi, next gen konzoly ťa rozhodne potešia. Načítavanie hier môžeš na Xbox Series S/X ešte zminimalizovať aj vďaka skvelej funkcii Quick Resume. 

Xbox Series X je skutočná next-gen konzola s úžasnými funkciami. Užiješ si rýchle načítavanie či najlepší výkon na trhu
Zdroj: Microsoft/Xbox

Vďaka funkcii Quick Resume môžeš mať zapnutých hneď niekoľko hier naraz

Tá dovoľuje mať zapnutých hneď niekoľko hier naraz. Povedzme, že si rovnaký ako my. Rád hráš súčasne viaceré hry. Obzvlášť, ak ich prejdenie trvá niekoľko desiatok hodín. Rád sa teda z nového Assassin’s Creed ponoríš do pár jázd autom vo Forze.

Alebo chceš rýchlo prejsť tú skvelú indie hru, ktorá už čoskoro opustí katalóg Game Pass Ultimate. Prípadne máš rozohraný Dead Space 3 v co-ope s priateľom a v Destiny 2 ťa čakajú kamoši pripravení na ďalší raid.

Všetky tieto hry môžeš mať na Xbox Series S/X zapnuté naraz. Prepínanie medzi nimi trvá nanajvýš do 5 sekúnd. Hra sa nezruší ani po vypnutí konzoly, no ak doma prídeš o elektrinu, musíš ju načítať odznova a prídeš o neuložený progres.

Zaujímavé však je, že zatiaľ čo sme prišli o progres v aktuálne zapnutej hre, zvyšné hry, ktoré boli „suspendované“ v režime Quick Resume, sa načítali presne do momentu, kedy sme v nich skončili.

Konzola je tak do značnej miery chránená aj voči výpadkom prúdu. Vďaka funkcii Quick Resume teda ani veľmi nezáleží, ako rýchlo sa načítavajú hry z menu či priamo z konzoly. Urobíš to len raz a následne sa do hry vrátiš kedykoľvek budeš chcieť. 

Hry

Čo sa samotných hier týka, tie dostanú samostatný článok, kde si povieme, ako dopadli Assassin’s Creed Valhalla, Yakuza 7: Like a Dragon, Gear Tactics a ďalšie. Všetky tieto tituly budú dostupné hneď v deň vydania konzoly.

Okrem nich môžeš počítať aj s Falconeer, Tetris Effect: Connected, Dirt 5 a zabudnúť nemôžeme ani na širokú škálu spätne kompatibilných hier z minulých generácií na Xboxe. 

Špeciálny tím testoval všetky tieto hry, takže by mali na Series X/S bežať bez problémov. Navyše, ponúkajú aj vylepšenie vo forme HDR (High Dynamic Range pri nasvietení a práci s farbami/svetlom), detailnejšie textúry, vyššie (a stabilnejšie) FPS (frames per second - snímky za sekundu) či vyššie rozlíšenie.

Z hľadiska spätnej kompatibility odviedol Microsoft špičkovú prácu. Týka sa to dokonca aj príslušenstva. Všetko, čo ti fungovalo na Xbox One (ovládače, headsety...) bude okrem Kinectu fungovať aj na Xbox Series X/S.

A čo v prípade, že si kúpim napríklad Cyberpunk 2077 alebo Assassin’s Creed Valhalla na Xbox One a neskôr si zaobstarám Xbox Series X/S? V tom prípade vstupuje do hry funkcia Smart Delivery. Xbox Series X/S rozpozná hru pre Xbox One a automaticky ju upgraduje pre nový systém.

Niektoré hry navyše dostanú next-gen upgrady (buď zadarmo alebo spoplatnené), ktoré ešte posunú grafiku na vyššiu úroveň. Každá hra, ktorú teda vlastníš pre Xbox One, ti bude fungovať aj na konzolách budúcej generácie.

Hry sú zároveň najväčšou slabinou nových konzol od Microsoftu. Na launch konzoly malo vyjsť Halo: Infinite, no vývojári ho odložili, keďže nespĺňal potrebné nároky na kvalitu. Jedinou exkluzívnou a novou hrou je teda indie záležitosť Falconeer. Gears Tactics je tiež exkluzívne pre Xbox, no PC verzia vyšla už pred pár rokmi. 

Konzole chýba aspoň jeden titul, ktorý by už pri jej vydaní preukázal jej silu. Nejaký grafický a technologický titul, ktorý by hráčom vytrel zrak a naplno využiť silu hardwaru. Bohužiaľ, na prvé takéto hry si ešte počkáme minimálne do budúceho roka.

 

Veľmi radi by sme sa pozreli na to, ako nejaká next-gen hra od Microsoftu využije Ray Tracing. Na PlayStation naplno využije túto technológiu Spider-Man Remastered a aj Spider-Man: Miles Morales, kde vyzerá úchvatne. 

Ray Tracing je špeciálne renderovanie svetla a tieňov tak, aby simulovali jeho realistický lom a odraz od predmetov v priestore. Takéto generovanie doteraz zvládali iba silné grafické karty moderných počítačov. Jedno video ti však prezradí viac ako sto slov.


Nové hry dostupné na Xbox Series X/S pri vydaní 10. novembra:

  • Assassins Creed Valhalla (Smart Delivery)
  • Bright Memory 1.0
  • Devil May Cry 5: Special Edition
  • DIRT 5 (Smart Delivery)
  • Evergate
  • The Falconeer (Smart Delivery)
  • Fortnite
  • Forza Horizon 4 – next gen upgrade (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
  • Gears 5 – next gen upgrade (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
  • Gears Tactics (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
  • Observer: System Redux – next gen verzia staršej hry
  • Ori and the Will of the Wisps – next gen upgrade  (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
  • Planet Coaster (Smart Delivery)
  • Tetris Effect: Connected (Xbox Game Pass + Smart Delivery)
  • Watch Dogs: Legion (Smart Delivery)
  • Yakuza: Like a Dragon (Smart Delivery)

Do konca roka ešte na Xbox Series X/S vyjde skvelo vyzerajúca hororová hra The Medium a v decembri vyjde aj singleplayerové DLC pre Gears 5.

Samozrejmosťou sú novinky od 3rd party štúdií a vydavateľov, a teda od spoločností, ktoré nevlastní žiadny výrobca konzol. Tešiť sa tak môžeš na Cyberpunk 2077, Call of Duty Black Ops: Cold War či Immortal: Fenyx Rising.

Game Pass Ultimate a streamovanie hier

Navyše, na Xboxe je dostupná aj služba Game Pass Ultimate. Vďaka nej získaš prístup k približne 250 hrám, ktoré si môžeš stiahnuť do konzoly a hrať ich dovtedy, dokým nezmiznú z katalógu (sú tam prevažne pol roka až rok). 

Všetky exkluzívne tituly pre Xbox One vyvíjané štúdiami Microsoftu (Xbox Game Studios) vychádzajú na Game Pass Ultimate v deň vydania. Zahráš si tak nového Oriho, Forzu, Gearsov, Halo, Hellblade 2 a mnohé ďalšie pripravované pecky „zadarmo“.

V budúcnosti si taktiež na Game Pass Ultimate zahráš nové hry (Starfield, Doom, The Elder Scrolls) od Bethesdy v deň ich vydania, keďže Microsoft kúpil Bethesdu. Game Pass Ultimate nám ušetril stovky eur a rovnako to bude platiť aj pre teba. V súčasnosti sú v ponuke tieto hry (Microsoft pravidelne dopĺňa nové), no a 10. novembra bude súčasťou služby aj celý katalóg EA Play.

Súčasťou Game Pass Ultimate je aj Project xCloud. Ide o streamingovú službu, ktorá ti umožní hrať sa nové Halo s podtitulom Infinite aj na svojom mobile či laptope. Streamovanie hier cez xCloud sme recenzovali v článku nižšie.

Odporúčané
Vyskúšali sme xCloud, hranie AAA hier na mobile. Microsoft a ich Game Pass sú videoherným Netflixom Vyskúšali sme xCloud, hranie AAA hier na mobile. Microsoft a ich Game Pass sú videoherným Netflixom 28. septembra 2020, 15:37

Odídeš z domu, no po ceste chceš dohrať danú kapitolu alebo pokračovať v príbehu, a tak si hru zapneš na mobile, kde sa bude streamovať priamo z konzoly. Ak máš u kamoša, na chate, alebo na návšteve u rodiny PC, jednoducho ho zapneš a budeš pokračovať na ňom. Project xCloud cenu Game Passu nezvýši, takže ak si predplatiteľom služby, dostaneš ju zadarmo. 

Oplatí sa kúpiť Xbox Series X?

Xbox Series X je vynikajúca konzola. Je tichšia ako jej predchodca, takže ju už vôbec nebudeš počuť. Má skvelé funkcie na čele s Quick Resume, ktoré ti dovolí skákať medzi viacerými zapnutými hrami bez dlhého načítavania. Ponúka stovky hier vďaka spätnej kompatibilite pre hry z minulých generácií. 

Učaroval nám aj dizajn konzoly Xbox Series X (Series S sa nám zase až tak nepáči) a obľúbili sme si aj jemne vynovenú verziu ovládača. Vďaka Xbox Series X sa výrazne skráti čakanie na načítanie hry, ktoré si teraz budeme užívať vo vyššom rozlíšení a vyššom FPS (frames per second – snímky za sekundu). 

Jednoznačne ide o konzolu, ktorú by doma chcel mať každý hráč. Hardwarovo najvýkonnejšia konzola na trhu má z technologického hľadiska všetko potrebné. Je spoľahlivá, rýchla a v budúcnosti ponúkne desiatky exkluzívnych titulov od špičkových štúdií.

Ak nevlastníš žiadnu konzolu od Xboxu, určite siahni po tejto. V spojení s Game Pass Ultimate a širokou zbierkou spätne kompatibilných titulov je vlastnenie jednej z konzol Xbox Series X/S povinnosťou každého hráča. 

Xbox Series X/S vychádza už 10. novembra za 499, respektíve 299 eur.  

Anketa:
Kúpiš si Xbox Series X/S?
Už mám predobjednané
Kúpim si X/S do konca roka
Kúpim si X/S niekedy v budúcnosti
Neplánujem si nové konzoly od Xboxu kupovať vôbec
Už mám predobjednané
10 %
Kúpim si X/S do konca roka
14 %
Kúpim si X/S niekedy v budúcnosti
14 %
Neplánujem si nové konzoly od Xboxu kupovať vôbec
62 %
Domov
Zdieľať
Diskusia