Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2020, 10:02
Čas čítania 0:24
Adam Novosad

Na Slovensku pribudlo 2 785 ľudí pozitívnych na koronavírus. Hlásia až 16 úmrtí

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovensko sa po sprísnení opatrení snaží dostať situáciu pod kontrolu, na čo tento víkend nadviaže celoplošné testovanie.

Slovenské laboratóriá za posledných 24 hodín hlásia 2 785 nových prípadov koronavírusu. Otestovalo sa 13 355 vzoriek, pričom optimisticky vyznieva správa o počte vyliečených, ktorých dnes pribudlo 428.

V nemocniciach museli hospitalizovať 60 nových pacientov, a tak na lôžkach aktuálne zostáva 1 291 ľudí. Pribudlo až 16 nových úmrtí.

Už najbližší víkend pritom všetky okresy v krajine čaká celoplošné testovanie. Minister zdravotníctva Marek Krajčí aj vo štvrtok ráno apeloval na zdravotníkov, aby sa prihlásili ako dobrovoľníci a pomohli tak pretestovať väčšinu populácie.

V niektorých mestách ako Košice však magistráty vopred avizujú, že nemajú dostatočné kapacity na to, aby otestovali každého obyvateľa, a tak stihnú zanalyzovať vzorky možno polovici z mestského obyvateľstva. 

Domov
Zdieľať
Diskusia