Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2020, 15:00
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

Vo Francúzsku sa koronavírus šíri v nudistickom plážovom letovisku. Pozitívnych je už vyše 100 naháčov

NEWS FRANCÚZSKO
Uložiť Uložené

Francúzsko zatiaľ ďalší lockdown neplánuje, nákaza sa totiž šíri medzi mladšími ľuďmi než na jar.

Francúzsko aktuálne bojuje s viacerými lokálnymi ohniskami nového koronavírusu. Zle je na tom aj rezort v Cap d’Agde na pobreží Stredozemného mora, ktorý je obľúbenou lokalitou pre vyznávačov nudizmu.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva v nedeľu podľa Guardianu varovali pred veľmi znepokojivým vývojom v oblasti. Pozitívne testovaných bolo už viac než 100 takýchto dovolenkárov. 

Odporúčané
Už by to chcelo vyskúšať nejaké mladšie mäsko. Boli sme na slovenskej nudapláži, takto s nami koketovali nahé dôchodkyne Už by to chcelo vyskúšať nejaké mladšie mäsko. Boli sme na slovenskej nudapláži, takto s nami koketovali nahé dôchodkyne 28. júla 2020, 10:39

Situácia sa priebežne zhoršovala už minulý týždeň, keď v pondelok zaznamenali 38 pozitívnych a v stredu ďalších 57.

Medzi naháčmi je pritom miera infekčnosti až štvornásobná oproti obyvateľstvu v priľahlých dedinkách. Navyše, desiatky turistov už testy absolvovali inde, po návrate domov. Je teda možné, že koronavírus stihli rozšíriť minimálne v rámci svojich sociálnych bublín. 

V celom Francúzsku za posledných 24 hodín pribudlo takmer 5-tisíc nových prípadov, najviac od mája 2020.

Úrady však napriek tomu vidia situáciu inak ako na jar. Teraz je viac prípadov medzi obyvateľstvom pod 40 rokov, pričom tí sú menej rizikoví a často sa dokážu vyliečiť doma. S ďalším lockdownom krajiny sa tak nateraz nepočíta. 

Domov
Zdieľať
Diskusia