Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2020, 19:17
Čas čítania 0:49
Matej Krajčovič

Cyklista je po hrozivom páde na pretekoch Okolo Poľska v kóme. Neviem nájsť slová, kajal sa vinník

ŠPORT CYKLISTIKA
Uložiť Uložené

Holanďan Fabio Jakobsen po páde bojuje o život, hovorí sa o poškodení mozgu.

Včerajšiu prvú etapu cyklistických pretekov Okolo Poľska poznačil nešťastný pád Holanďana Fabio Jakobsena, píše BBC.

Z opakovaných záberov je jasné, že za kolíziu môže jeho krajan Dylan Groenewegen, ktorý si v záverečných metroch nedržal svoju líniu a 23-ročného Jakobsena vytlačil až na ochrannú bariéru. 

Ten po kolízii zostal v kóme a s vážnymi zraneniami, v nemocnici tiež absolvoval operáciu tváre. „Nanešťastie, je to celkom vážne zranenie hlavy a mozgu. Stratil veľa krvi. Je veľmi silný, dúfam, že prežije,“ povedala včera doktroka pretekov Barbara Jerschina. 

 
 

„To, čo sa stalo, považujem za hrozné. Nemôžem nájsť slová, ktoré by opísali, ako mi je ľúto Fabia a ostatných zúčastnených. Na čom teraz záleží najviac, je Fabiovo zdravie. Stále na neho myslím,“ povedal vinník nehody, jazdec tímu Jumbo–Visma.

Odporúčané
VIDEO: Peťovi Saganovi rastie pod rukami malý cyklista VIDEO: Peťovi Saganovi rastie pod rukami malý cyklista 30. júla 2020, 17:18

Medzinárodná cyklistická federácia Groenewegena vyšetruje, počínanie v záverečnom špurte totiž považuje za príliš nebezpečné. Generálmy manažér Jakobsenovho tímu QuickStep dokonca hovoril o „kriminálnom akte“.

Bližšie podrobnosti o Jakobsenovom zdravotnom stave by mohli byť známe v piatok. Vtedy sa lekári pokúsia prerušiť kómu. Iróniou je, že Jakobsen podľa tabuliek včerajšiu etapu vlasne vyhral. V páde totiž fotobunkou preletel ako druhý, no Groenewegen bol z celých pretekov Okolo Poľska diskvalifikovaný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia