Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2020, 8:54
Čas čítania 0:30
Daniel Mikolášik

V obľúbenej rakúskej turistickej obci sa nakazilo 62 zamestnancov hotelov

NEWS RAKÚSKO
Uložiť Uložené

V obci St. Wolfgang im Salzkammergut je postihnutých až 17 spoločností prevádzkujúcich ubytovanie a jeden obchod. Na výsledky testov čaká ešte 38 ľudí.

V rakúskej obci St. Wolfgang im Salzkammergut, ktorá je lákavou a často navštevovanou turistickou destináciou, úrady v jeden deň zaznamenali 62 nových prípadov koronavírusu. Nákaza sa totiž rozšírila medzi zamestnancami hotelov a ubytovacích zariadení.

Odporúčané
Zamestnanci Googlu zostanú na home office aj v roku 2021 Zamestnanci Googlu zostanú na home office aj v roku 2021 27. júla 2020, 23:11

Ako informuje rakúsky denník Kurier, postihnutých je až 17 spoločností prevádzkujúcich ubytovanie a jeden obchod. Na výsledky testov čaká ešte 38 ľudí, pričom testovali celkovo až 1 183 osôb. Nákaza sa mala podľa všetkého rozšíriť tiež v jednej z tamojších krčiem, v hostinci v meste Strobl a na kúpalisku v meste Ried/St. Gilgen v Salzbursku.

Príznaky koronavírusu sa začali prejavovať najprv u pracovníčky hotela už minulý utorok. Neskôr sa zistilo, že v meste sa nachádza ohnisko nákazy a zdravotníci začali vo veľkom testovať. Christine Haberlander, poradkyňa vlády pre zdravotníctvo však tvrdí, že dôležité je aktuálne najmä odhaliť reťazce nákazy, ako to, aký je aktuálny počet nakazených. 

V obľúbenej rakúskej turistickej obci sa nakazilo 62 zamestnancov hotelov
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia