Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2020, 15:22
Čas čítania 0:36
Tímea Krauszová

Británia zverejnila zoznam 59 bezpečných krajín, Slovensko na ňom chýba

NEWS VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Od dnešného dňa sa ruší povinná karanténa po návrate z jednej z týchto krajín.

Spojené kráľovstvo zverejnilo zoznam krajín, pri ktorých od dnešného dňa, teda od 10. júla, nebude povinná domáca izolácia. Na zozname sa nachádza Rakúsko, Česko, Maďarsko aj Poľsko, ale Slovensko tam nie je. Zoznam budú pravidelne aktualizovať.

Odporúčané
Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov Ako tvoria hudbu Astralkid22, Konex, Franto a ďalší? Pýtali sme sa tých najlepších slovenských raperov a producentov 10. júla 2020, 12:20

Povinnosť karantény zrušili pre 59 krajín

Od ôsmeho júna museli Briti povinne do domácej izolácie po návrate domov. Dnešným dňom však izolácia nie je povinná pre tých, ktorí sa vracajú z tzv. menej rizikových krajín. Výnimkou je Srbsko, ktoré zo zoznamu napokon vymazali a naďalej platí povinnosť ostať doma. Briti však môžu bez karanténnych obmedzení vycestovať napríklad Turecka, Grécka či na Cyprus.

Británia bude naďalej situáciu sledovať a tento zoznam krajín pravidelne prehodnocovať. Nezabúdaj však na to, že nie všetky krajiny, ktoré Británia „odobrila,“ uvoľnili svoje interné podmienky pre ľudí, ktorí z Británie prichádzajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia