Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júna 2020, 14:21
Čas čítania 5:37
Martin Mičuda

400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu?

400 koní, ultra-luxus a kontroverzný dizajn. Je nová 7-čka najlepšia limuzína na našom trhu?
Zdroj: REFRESHER / MARTINZMARTINA
TECH BMW
Uložiť Uložené

Modernizovaná podoba so sebou priniesla nielen svojský dizajn, ale i plug-in hybridnú techniku.

Je len málo áut, ktoré si po príchode na trh nemusia absolútne nič dokazovať, pretože ich meno, status a história sa o všetko postarajú. Sú to autá, ktoré sa totiž na tie ostatné pozerajú z veľkého nadhľadu a zhmotňujú ich vzor. Nie sú pre všetkých, nie sú pre každého a nielen preto dávajú znamenito najavo, že sú viac ako tie ostatné.

Ich primárnym poslaním je dosiahnuť technologický vrchol, dokonalý cestovný komfort a najvyšší spoločenský status.  Jedným z takých je aj BMW radu 7, ktoré dlhé roky patrí medzi elitu. Minulý rok sa však na trhu objavil facelift 6. generácie, ktorý všetko toto ešte trochu umocnil. Pridal emócie, zvýšil sebavedomie a prevzal štafetu. Nám sa podarilo dostať k úplne novej verzii 745Le xDrive v individuálnej výbave za 160-tisíc , preto sa usaď a my ťa zavedieme do najvyššej spoločnosti.

Exteriér

Nemusíme chodiť okolo horúcej kaše a rovno sa zamerať na najzásadnejšiu povrchovú zmenu – prednú masku. Tá totiž po facelifte prešla radikálnou zmenou, ktorá je odpoveďou predovšetkým na preferencie ázijskej klientely. Práve tam sedmička posledné roky hlási veľký odbyt, no a na tamojšom trhu okázalý dizajn jednoducho letí. Tajomstvom navyše nie je, že európsky trh je síce pre BMW veľmi dôležitý, už pár rokov ale nie je rozhodujúci.

Predná časť tak dostala až o 40 % väčší gril (masku, ľadvinky alebo ak chceš obličky), zároveň ale došlo aj k zvýšeniu kapoty o 5 centimetrov. Dokonca, aby tieto zmeny vyzerali proporčne v poriadku, Mníchovčania ešte zväčšili aj samotné logo. M-kový nárazník dostal väčšie otvory a svetlá užšie, a teda prísnejšie tvarovanie.

Odporúčané
Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste 19. apríla 2020, 15:13

Niet pochýb o tom, že svetelnú techniku má na starosti príplatkový systém BMW Laserlight s dosvitom až 560 metrov. Z profilu sa decentne zmenila spodná chrómová lišta, zatiaľ čo nemalými zmenami prešla zadná časť. Koncové LED-kové svetlá s 3D grafikou sú už opticky prepojené svetelnou lištou. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 85844 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • O koľko je nové BMW ľahšie ako predchádzajúca generácia?
  • Čo nájdeš v interiéri 160-tisícového auta
  • Čo všetko nájdeš v príplatkovej výbave, za ktorú si môžeš kúpiť iné auto
  • Aký ukrýva motor, a či môžeš rátať s pohonom všetkých kolies
  • Aká je spotreba tohto 2-tonového auta
Domov
Zdieľať
Diskusia