Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2020, 22:33
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík

Dievča, ktoré sa zúčastnilo súťaže Miss Hitler, odsúdili na 3 roky väzenia

NEWS NACIZMUS
Uložiť Uložené

Odsúdené dievča malo byť členkou zakázanej organizácie.

24-ročná Alice Cutter, bývalá účastníčka súťaže Miss Hitler, si vo väzení odsedí 3 roky. Na súťaži vystupovala pod prezývkou Miss Buchenwald, čím odkazovala na nacistický koncentračný tábor. BBC uvádza, že Cutter bola aktívnou členkou ultra-pravicovej organizácie Národná Akcia (National Action).

Odporúčané
Z kože väzňov mala vyrábať tienidlá na lampy. Život promiskuitnej dozorkyne bol plný sexu a tyranie Z kože väzňov mala vyrábať tienidlá na lampy. Život promiskuitnej dozorkyne bol plný sexu a tyranie 9. marca 2019, 15:56

Tú však britská vláda vyhlásila v roku 2016 za teroristickú organizáciu, a tak Alice svojou činnosťou porušovala zákon. Súd poslal za mreže ďalšie 3 osoby. Jej bývalého priateľa Marka Jonesa a tiež Garryho Jacka či Connora Scotherna. Tí si odsedia 18 mesiacov až 5,5 roka. 

Odporúčané
Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) Bývalí neonacisti z Bratislavy: Kotleba kráča v stopách Hitlera (Rozhovor) 12. marca 2019, 19:34

U odsúdených našli mnohé predmety spájajúce sa s nacistickou ideológiou ako napríklad fotografie či zbrane. Sudca Paul Farrer Alice označil za dôverníčku jedného z vodcov skupiny. 

Na súde prokuratúra predložila taktiež správy mladej ženy, v ktorých si písala o zabíjaní Židov pomocou plynu a používaní ich odrezaných hláv na hranie futbalu. Národnú Akciu jej členovia založili v roku 2013. Britská vláda sa ju rozhodla zrušiť potom, ako skupina oslavovala vraždu političky Jo Cox.

Domov
Zdieľať
Diskusia