Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2020, 17:53
Čas čítania 0:48
Tímea Krauszová

Slováci nechali psa celé týždne samého v garáži bez jedla a bez vody, keď ho našli, vážil sotva 17 kíl

NEWS PES SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Zviera bolo zatvorené v garáži.

Na Facebooku sa pred pár dňami rozšírili fotografie zúboženého staforda, ktorého niekto nechal opusteného bez jedla a vody. Stránka Udaj svojho množiteľa uvádza, že počas víkendu nahlásili prípad občianskemu združeniu Pes v núdzi. Podľa ich informácií psa nechala v garáži zatvoreného jeho majiteľka na niekoľko týždňov. Prípadom sa už zaoberajú aj kriminalisti z Banskej Bystrice.

Pes vážil len 16,5 kilogramov

„Na miesto bola privolaná policajná hliadka, majiteľka tvrdila, že pes žerie, ale nepriberá, zvracia, má hnačku, vraj ho vyšetroval veterinár, dával mu tabletky... “ opisujú hrozivú situáciu na stránke Udaj svojho množiteľa. K psíkovi nenašli veterinárne záznamy, nie je ani začipovaný a v čase záchrany vážil len 16,5 kilogramov. Momentálne je hospitalizovaný, extrémna podvýživa mu pravdepodobne privodila aj problémy s obličkami. Nazvali ho Boomer.

Odporúčané
Demotivácia: Bratislava nie je slovenská, ani nikdy nebola Demotivácia: Bratislava nie je slovenská, ani nikdy nebola 22. januára 2020, 17:00

Bolo podané aj trestné oznámenie, prípadom sa preto zaoberá polícia v Banskej Bystrici. Na svojej sociálnej sieti policajti píšu, že robia všetko, čo je v ich silách.

„Chceme všetkých ubezpečiť, že polícia vykonáva v tejto veci všetky úkony k tomu, aby sa podarilo čo najskôr vyvodiť dôsledky voči osobe, ktorá za zúbožený stav zvieraťa nesie zodpovednosť. Na objasnení prípadu už intenzívne pracujú kriminalisti z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici z oddelenia envirokriminality.“

Policajti sa boli na psíka pozrieť aj osobne.

Domov
Zdieľať
Diskusia