Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
31. decembra 2019, 10:24
Čas čítania 0:00
Tímea Krauszová

Slovákovi namerali rekordné množstvo alkohlu v krvi, až 9 promile! Teraz leží v nemocnici

NEWS ALKOHOL
Uložiť Uložené

Trnavskí policajti mali opäť čo robiť.

Trnavskí policajti nezaháľali a zachraňovali život zatiaľ neznámemu mladíkovi, ktorý bol značne pod vplyvom alkoholu. Podľa portálu Dnes24 našli v sobotu ráno okolo šiestej na lavičke pred vchodom do polikliniky ležať muža. Muži zákona neváhali a začali s prvou pomocou.

Previezli ho do nemocnice, stále nevedia, kto to je

„Po overení životných funkcií začali ihneď s poskytovaním prvej pomoci a telefonicky vyrozumeli záchranárov,“ informovala Dnes24 Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. Následne ho previezli do nemocnice. Kým sa lekári snažili zachrániť jeho život, policajti sa aj pomocou Facebooku snažili zistiť totožnosť muža.

Nemal totiž pri sebe žiadne doklady. Podľa Dnes24 by mohlo ísť o Mareka Ch. z Trnavy, no polícia to stále preveruje. Podľa opisu hovorkyne ide o muža vo veku 30 až 35 rokov s hnedými očami a krátkymi čiernymi vlasmi s plešinou. Polícia vyzýva, aby ľudia, ktorí by mohli mať užitočné informácie neváhali a ozvali sa im telefonicky alebo na sociálnej sieti.

Odporúčané
Bratislavčan si už viackrát sadol opitý za volant, policajti mu zhabali auto. Kia Ceed už patrí štátu Bratislavčan si už viackrát sadol opitý za volant, policajti mu zhabali auto. Kia Ceed už patrí štátu 23. decembra 2019, 11:38

Vzhľadom na množstvo alkoholu v krvi je zázrak, že muž ešte žije. Aj menšie množstvo promile môže mať fatálne účinky. „Alkohol tlmí mozgové bunky,“ vysvetlil pre Pravdu lekár Viliam Dobiáš. Čím je vyššia koncentrácia alkoholu v krvi, tým zásadnejšie ovplyvňuje mozgové funkcie, dokonca aj tie automatické. Človek upadne do bezvedomia a môže sa pokojne zadusiť. Skúsený lekár dodáva, že 9 promile je asi nový slovenský rekord. Počas svojej praxe zažil maximálne 6,7.

Domov
Zdieľať
Diskusia