Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2019, 15:11
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Odvážna slovenská babka pomohla dolapiť podvodníka, ktorý sa vydával za jej vnuka. Vyrobila fiktívny balíček s peniazmi

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Príbeh ako z filmu.

Polícia v Nitrianskom kraji musela riešiť ďalší pokus o podvod dôchodkyne, o ktorý sa pokúsil 41-ročný muž. Ten zavolal počas pracovného dňa 85-ročnej žene s tým, že je jej vnuk a prosil ju o pomoc.

Povedal, že je práve u notára a ak nevyplatí 10-tisíc eur, prepadne mu poistka. Staršia žena nedokázala rozoznať hlas v telefóne, a tak bola presvedčená o tom, že musí vnukovi pomôcť.

Keď prišla do banky, pracovníkom sa zdal tento príbeh podozrivý a poprosili ju, aby ešte raz u syna a vnuka overila, aká je v skutočnosti pravda. Keď sa dôchodkyňa dozvedela, že nikto z rodiny nemá finančné problémy, spoločne oboznámili políciu, ktorá vymyslela veľmi efektívne riešenie a práve za pomoci obete podvodníka dolapila. 

Odporúčané
Akčné dôchodkyne spacifikovali zlodeja. 63-ročná Magda a 70-ročná Alžbeta sa nedali a zločinec nemal žiadnu šancu Akčné dôchodkyne spacifikovali zlodeja. 63-ročná Magda a 70-ročná Alžbeta sa nedali a zločinec nemal žiadnu šancu 15. apríla 2018, 19:16

„Pani vyrobila fiktívny balíček a skontaktovala sa s osobou, ktorá mala pre balíček prísť. Policajti tak na mieste zadržali podozrivého 41-ročného muža. Prípad vyšetrujeme ako zločin podvodu v štádiu pokusu a vykonávajú sa ďalšie potrebné procesné úkony,“ informuje polícia na sociálnej sieti. 

Tento prípad by mal byť pre všetkých výstrahou. V posledných mesiacoch sa rozmohli podvodníci, ktorí sa zameriavajú práve na starších a menej informovaných ľudí. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia