Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. apríla 2018, 19:16
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Akčné dôchodkyne spacifikovali zlodeja. 63-ročná Magda a 70-ročná Alžbeta sa nedali a zločinec nemal žiadnu šancu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Byt ďalšej dôchodkyne tak ostal nevykradnutý.

Keď polícia nie je nablízku, musia si miestni poradiť sami. Na Facebooku slovenských mužov zákona sa zjavil úsmevný príspevok o tom, ako sa dvojica dôchodkýň nedala zlodejovi a miesto toho, aby sa skryli, vzdali alebo okamžite volali políciu, ho rovno spacifikovali. 63-ročná pani Magdaléna si z okna svojho bytu všimla, ako záhadný muž preskočil plot k domu a z jednej z garáží vytiahol kľúče.

Magdaléne bolo okamžite jasné, že jeho návšteva nebude veštiť nič dobré, vybehla tak na ulicu a s krikom svižne zalarmovala obyvateľov. Na pomoc jej pribehla 70-ročná pani Alžbeta, ktorej Magdaléna opísala situáciu. Alžbeta vedela, že kľúč patrí ďalšej pani, 82-ročnej Márii, ktorá však momentálne polievala záhradku. Dôchodkyne sa na mieste rozhodli konať, prezreli miestny byt a po chvíľke narazili na nebezpečného neznámeho.

Odvážna dôchodkyňa Alžbeta ho však spacifikovala a s pomocou Magdalény ho udržali pod kontrolou až do príchodu polície. Pred zásahom mužov zákona dokonca stihli mužovi prehľadať vrecká, no išlo len o drobnú krádež pätnástich eur z Máriinej peňaženky. Policajti však už muža dobre poznali, 36-ročný František je totiž známym zlodejom. Obvinený skutok však spáchal na chránenej osobe, v zmysle trestného zákona mu tak hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia