Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
8. júla 2017 o 9:42
Čas čítania 0:00
Simona M.

Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Mňam! Tak tento koláč naozaj musíš skúsiť. Šťavnaté a osviežujúce marhule v kombinácii s vanilkovo-pudingovým krémom chutia naozaj božsky.

V tomto období je k dispozícii kopa čerstvého ovocia a bola by veľká škoda ho nevyužiť. Pripravili sme si vynikajúci koláčik z marhúľ, ktoré obsahujú množstvo karoténov (predstupne vitamínu A), kyselinu listovú a pantoténovú. Ako sladidlo do cesta sme využili xylitol - brezový cukor obsahujúci o 35 % menej kalórii ako cukor. Ak ho nemáš, nič sa nedeje a použi tvoje obľúbené sladidlo. Koláčik odporúčame aj posypať mandľovými lupienkami, chutí ešte lepšie.

INGREDIENCIE

na cesto

100g celozrnnej špaldovej múky

40g ovsenej múky (pomleté vločky)

40g mandľovej múky (pomleté mandle)

30ml kokosového oleja

50ml vody

1 ČL škorice

15g xylitolu (trstinového cukru alebo iného sladidla)

na náplň

400g marhúľ

20g vanilkového pudingového prášku

150ml mlieka

100ml vody

150g tvarohu

1 ČL vanilkového extraktu

sladidlo podľa chuti (stévia)

voliteľné: mandľové lupienky na posypanie

Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vznikne nám tuhé cesto, ktoré vtlačíme do formy (priemer 24cm). Marhule umyjeme, rozkrojíme na polovice, vykôstkujeme a naukladáme na cesto. Pudingový prášok a ľubovoľné sladidlo zmiešame, prilejeme vodu, mlieko a uvaríme do zhustnutia. Do ešte horúceho pudingu jemne vmiešame tvaroh spolu s vanilkovým extraktom a túto zmes vylejeme na marhule. Koláč ešte pred pečením môžeme posypať mandľovými lupienkami. Pečieme 50 minút na 180°C. Pred krájaním necháme koláčik vychladnúť minimálne 2-3 hodiny.

Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Marhuľovo-pudingový koláč ťa nielenže chuťovo uspokojí, ale aj poriadne osvieži (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

(na 1 kúsok, celý koláč rozkrájame na 10 častí)

Kalórie: 152

Bielkoviny: 5g

Sacharidy: 22g (z toho vláknina 2g)

Tuky: 6g

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

Fitness Marlenku, pudingové rezy, skvelý makovník, Raffallo tortu a ďalšie fitness recepty nájdeš aj v našom e-booku. Okrem zdravých receptov aj tipy a rady do kuchyne & fakty o výžive.

UKÁŽ E-BOOK!

Domov
Zdieľať
Diskusia