Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2019, 15:27
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Rodičom z okresu Partizánske hrozí za záškoláctvo dcéry 5-ročné väzenie. Šiestačka mala 260 neospravedlnených hodín

ZAUJÍMAVOSTI DIEŤA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Poriadne si rozmysli, či sa oplatí chodiť poza školu.

Možno sa ti občas nechce, no do školy by si rozhodne chodiť mal. Naučíš sa tam základy, ktoré ti v konečnom dôsledku pomôžu v budúcnosti. A to nie len čo sa týka vedomostí, ale aj správnych návykov. Navyše, záškoláctvom môžeš narobiť veľa problémov. Sebe aj rodičom.

Odporúčané
Ľudia si myslia, že sme deti mafiánov, tvrdia žiaci školy za 20 000 € ročne. Ako sa študuje na najdrahšej škole na Slovensku? Ľudia si myslia, že sme deti mafiánov, tvrdia žiaci školy za 20 000 € ročne. Ako sa študuje na najdrahšej škole na Slovensku? 15. júna 2019, 15:49

V Partizánskom sa stal celkom kuriózny prípad, rodičia totiž svojej dcére „povolili“ nechodiť do školy.  47-ročnej žene a 48-ročnému mužovi z okresu Partizánske tak hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov. Obaja čelia obvineniu z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Informovala o tom v stredu trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

„Obvinení mali umožniť svojej dcére, žiačke šiesteho ročníka základnej školy, viesť záhaľčivý spôsob života od septembra 2018 do júna tohto roka tým, že nedbali na jej pravidelnú dochádzku do školy, a to aj napriek opakovaným výzvam pracovníkov školy a Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Partizánskom,“ napísali policajti. Počas minulého školského roka malo podľa polície dievča v škole celkovo 260 neospravedlnených vyučovacích hodín. „Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až päť rokov,“ dodali policajti.

Domov
Zdieľať
Diskusia