Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. septembra 2019, 9:55
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Nenarodené dieťa malo pozitívny test na drogy. Bývalí majitelia totiž v dome vyrábali pervitín

ZAUJÍMAVOSTI DROGY USA
Uložiť Uložené

O histórii domu, do ktorého sa nasťahovali, nič nevedeli.

Americká CBS News píše o prípade Tylera a Elishy Hesselových, ktorí čakajú svoje prvé dieťa. Lekári z Missouri však počas bežných testov zistili, že ich ešte nenarodený potomok v tele matky je pozitívny na amfetamíny. 

Podobné prípady sú, samozrejme, bežné v prípade, že tehotná žena užíva alebo v minulosti užívala drogy, no pani Hesselová tvrdí, že v jej prípade je to úplne vylúčené doktori to aj potvrdili. 

Odporúčané
Matka s dcérou vyrábali doma v Košiciach pervitín. Zohranú rodinnú dvojicu chytili policajti s viac než 140 dávkami drogy Matka s dcérou vyrábali doma v Košiciach pervitín. Zohranú rodinnú dvojicu chytili policajti s viac než 140 dávkami drogy 14. januára 2019, 13:01

Nasledoval teda eliminačný test a pátranie po zdroji drog. Ich stopy pomocou bežne dostupných testovacích sád našli u seba doma, preto následne kontaktovali špecializovanú spoločnosť. 

Tá už potvrdila, že ich dom bol v minulosti malou továrňou na pervitín. Manželom následne cvakli aj predchádzajúce komentáre susedov: „Spomínali, že sú radi za konečne normálnych ľudí, ktorí sa nasťahovali vedľa nich,“ povedala novinárom žena. 

CBS News uvádza, že Missouri pri predaji nehnuteľností vyžaduje aj výpis zo záznamov polície viažucich sa k domu. Ten by v tomto prípade nemilý fakt o ich obývačke včas odhalil, pretože databáza drogových zásahov v Jefferson Country obsahuje aj ich adresu. Manželia však tento odpis od predávajúceho nikdy nedostali. 

„Odsťahovali sme sa a vážne nevieme, čo v tomto bode presne robiť“, hovoria Hesselovci. Rekonštrukcia a čistenie domu by mali stáť okolo 100-tisíc dolárov, ktoré sa snažia získať aj cez charitatívnu zbierku na portáli GoFundMe

Domov
Zdieľať
Diskusia