Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
27. augusta 2019, 7:24
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V americkom KFC si onedlho kúpiš vegánske vyprážané kurča

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Nie, nie je to vtip.

Ľudia si postupne začali uvedomovať, že k životu nepotrebujú mäso a jeho obmedzením zároveň pomáhajú planéte. Veľké fastfoodové značky sa teda prispôsobujú požiadavke zákazníkov a prichádzajú s novinkami, ktoré obohacujú ich ponuku o jedlo vhodné pre vegánov.

Rýchle občerstvenie KFC nechce zaostávať, a to aj napriek tomu, že sa špecializuje výhradne na mäso. Spojili sa preto s Beyond Meat a máme tu paradoxný názov novej pochúťky – vegánske vyprážané kurča, informuje Livekindly s odvolaním sa na KFC.

V KFC v USA si onedlho kúpiš vegánske vyprážané kurča
V KFC v USA si onedlho kúpiš vegánske vyprážané kurča Zdroj: KFC

Budú vo forme dobre známych nugetiek a vykostených krídel, pričom vegánska alternatíva bude dostupná v Atlante v reštaurácii Cobb Parkway. KFC tvrdí, že zákazníci len ťažko rozoznajú rozdiel medzi vegánskou a mäsovou nugetkou. „Naši zákazníci budú ohromení a povedia, že chutia ako Kentucky Fried Chicken,“ myslí si Kevin Hochman, prezident spoločnosti v USA. Pochúťky budú k dispozícii od utorka 27. augusta.

Odporúčané
Ktorý burger z donášky je najlepší? Týchto 5 bratislavských prevádzok otestovali Čoje aj Demotivácia Ktorý burger z donášky je najlepší? Týchto 5 bratislavských prevádzok otestovali Čoje aj Demotivácia 31. júla 2019, 16:58

Nie len KFC, ale aj McDonald’s skúša novinky pre vegánov. Vegánsky burger môžeš ochutnať napríklad v Nemecku či Fínsku, burger okrem vegánskej náhrady obsahuje šalát, paradajku, uhorky a červenú cibuľu, všetky suroviny sú starostlivo vložené do žemle. U nás však tak skoro netradičný burger neochutnáš. „V ČR ani SR vegetariánské ani veganské produkty zatiaľ neplánujeme,“ vyjadrila sa pre Refresher Zuzana Svobodová, riaditeľka oddelenia PR a komunikácie pre Českú republiku a Slovensko spoločnosti McDonald’s.

Domov
Zdieľať
Diskusia