Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2019, 16:58
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

Ktorý burger z donášky je najlepší? Týchto 5 bratislavských prevádzok otestovali Čoje aj Demotivácia

Ktorý burger z donášky je najlepší? Týchto 5 bratislavských prevádzok otestovali Čoje aj Demotivácia
Zdroj: unsplash.com/@blitzer
GASTRO GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Článok nie je sponzorovaný, ide o subjektívnu recenziu a žiadna z prevádzok o teste informovaná nebola.

Ako hovorí foodbloger Čoje: „Burger na donášku považujem v našich končinách za dokonalý spôsob, ako ho pokaziť."  Všetci milovníci šťavnatej mäsovej pochúťky by sa preto mali zmieriť s faktom, že pri tomto druhu jedla je donáška možným riskom. Nikdy ti totiž nedodajú burger v takom stave, ako keby si si ho objednal priamo v reštaurácii a tam ho aj zjedol. 

Rozdhodli sme sa v redakcii urobiť krátky subjektívny test donášok burgrov z tých, ktoré mali možnosť prísť na našu adresu a k ochutnávke sme si prizvali aj samotného Čojeho a internetového komika Demotiváciu. Obaja nám, samozrejme, poskytli aj svoje kritické hodnotenie. 

V článku sa dozvieš: 

  • Prečo Demotivácia meškal na testovačku
  • Ktorý burger prišiel pod 30 minút
  • Koľko stál najdrahší burger
  • Mäso, z ktorej prevádzky pripomínalo fašírku
  • Ktorý burger Demotivácia prirovnal k pokusu o napodobnenie McDonaldu v Gelnici
  • Čo najviac chutilo Čojemu
  • Záverečné hodnotenie
Donáška burgre
Donáška burgre Zdroj: Denisa/REFRESHER

Pozn. redakcie: Do zoznamu sme chceli zaradiť aj Regal Burger, ale jediný, ktorý robí donášku aj na našu adresu, bol v tom čase mimo prevádzky.  Muchen Tuchen, ktoré nám bolo odporúčané, bohužiaľ, na adresu našej redakcie donášku neposkytuje.

CLICK FOOD

Caramelonion Burger set

820g, horčicová majonéza, listy valerián, hovädzie mäso, syr cheddar, plátky slaniny, karamelizovaná červená cibuľa, paradajky, reďkovka (Caramelonion Burger set je vrátane hranoliek, šalátiku Coleslaw a home made BBQ)

Čas objednania: 15:15

Čas dodania: 15:40 (25 min.)

Cena: Burger 9,95 EUR + donáška 1,50 EUR = 11,45 EUR

Donáška burgre
Donáška burgre Zdroj: Denisa/REFRESHER

Čoje:

Prvý dojem z burgra predčil očakávania. Bol obrovský, mix chutí dobrý, dominovala dusená cibuľa. Žemľa o čosi hustejšia a hutnejšia, samostatne by som k nej mal výhrady, no burger ju vyzásoboval dostatkom štiav. Mäso pomleté nahrubo, malo vnútri jedno medium miesto, inak bolo udusené do šeda, obsahovalo aj tuhšie šľachovitejšie časti.

Pripomínalo hrubší McDonald. Dal som si ho ako prvý od hladu a za takých podmienok by bol vyhovujúci, uvidíme ako obstojí s neskoršími. Hranolky sme sa dohodli, že nehodnotíme, ale tieto boli po zmľandravení a spotení veľmi dobré. Omáčku mali riedku a nevýraznú.

6.5 / 10

Odporúčané
Je víno za 1,49 € odpad? So someliérom sme otestovali tie najlacnejšie, aby si ty nemusel Je víno za 1,49 € odpad? So someliérom sme otestovali tie najlacnejšie, aby si ty nemusel 31. januára 2019, 18:22

Demotivácia:

Vďaka bratislavským zápcham som zmeškal túto delikatesu. Ale zas na obed som mal dvojitú porciu cestovín, jemne postrašených bambínkom, tzv. „Petraníky“, takže som mal čo spaľovať pri vrieskaní po Cpčkaroch na Prístavnom.  

bez hodnotenia

Redakcia:

Burger bol nadpriemerne veľký, šťavnatý a dobre dochutený, dokonca aj hranolky chutili fajn. Jednou z najpodstatnejších vecí pri donáške je samotný čas, za akú dobu ti jedlo príde, pretože nikto nechce čakať dve hodiny. Tento burger prišiel rekordne rýchlo, bol teplý a chutil dostatočne dobre.

7 / 10


ESTÉVEČKA

Slaninkový Burger M

hovädzie mäso, slanina, volské oko, BBQ omáčka, žltá restovaná cibuľka, syr Gouda

Čas objednania: 15:25

Čas dodania: 16:21 (56 min.)

Cena: Burger 8 EUR + hranolky a dip 2 EUR + donáška 1,90 EUR = 11,90 EUR

Donáška burgre
Donáška burgre Zdroj: Denisa/Refresher

Čoje:

Prvý vizuálny dojem nie úplne márny, ocenil som neposypanú žemľu, ktorá navyše vyzerala, že bude mastnejśia a šťavnatejšia, ako to mám rád. Po nakuknutí dnu som veľmi neocenil vajíčko, ktoré do burgra podľa mňa extrémne nepatrí. Mäso bolo vnútri šťavnaté, no malo fašírkovú „dochuť".

Burger celkovo pôsobil sucho vrátane žemle s príliš spečenou „kôrkou" a vôbec v ňom nebol cítiť syr (zato samé vajce). K nemu boli veľké hranolky a extrémne zlá riedka barbecue omáčka. O tom, že to je Estévečka, ktorú mám veľmi rád, som sa dozvedel až dodatočne, lebo kuriér nedoniesol blok a balenie nebolo brandované. Čo ma veľmi sklamalo.

4 / 10

Demotivácia:

Teraz som pochopil, prečo si z nás černosi robia prdel, že bieli ľudia si myslia, že soľ je korenie. Chutí to úplne ako moja prvá fašírka v živote. Neviem sa vyjadriť, ako tento burger chutí, lebo žiadnu chuť necítim. Len nejakú mľandravú masu.

Barbecue omáčku som ale cítil a pripomínala mi chuťou to, čo som mávam v ústach v sobotu ráno po pár pivách. A nemyslím tým teraz rakúskeho dôchodcu. Tiež ma to mega sklamalo. Bol som v Estévečke osobne zopárkrát jesť a nespomínam si, že by som odchádzal mrzutý. Holt...

3 / 10

Redakcia:

Síce menší ako ten predtým, ale dostačujúci. Samotná chuť však bola trochu zmätočná. Žemľa bola suchá a mix chutí „vnútri" nebol najvydarenejší, mäso bolo také nijaké. Ani neviem, ako to opísať, no viem, že by som si ho druhýkrát už radšej neobjednala. 

4 / 10


JOHN'S BURGER

Double cheese burger combo

350/250/150g, 4ks, double cheese burger, írske hovädzie, hranolky, cibuľové krúžky, dip, Cola - Plechovka

Čas objednania: 15:40

Čas dodania: 16:31 (51 min.)

Cena: Burger combo 11,29 EUR + 3 EUR donáška= 14,29 EUR

Donáška burgre
Donáška burgre Zdroj: Denisa/REFRESHER

Čoje:

Veľmi junk fast food štýl, žemľa zo supermarketu, mäso udusené, namleté veľmi najemno. Odrazila sa na ňom zrejme dlhá cesta, šalát bol čistá handra, trochu šťavami prelezený. Jeho pozitívom bolo veľa syru typu plátkový krémový "bambino" čedar. To ho ako tak zachránilo. Hranolky a cibuľové krúžky studené a vytuhnuté, veľmi zlé. Omáčky nechutne vodové.

5 / 10

Odporúčané
V Bratislave nájdeš alkoholickú zmrzlinu, na ktorú si pýtajú občiansky. V ponuke majú Borovičku aj Gin Tonic V Bratislave nájdeš alkoholickú zmrzlinu, na ktorú si pýtajú občiansky. V ponuke majú Borovičku aj Gin Tonic 19. júla 2019, 11:46

Demotivácia:

Takto nejak si predstavujem pokus o napodobnenie McDonaldu v Gelnici. Nemám čo vytknúť, nemám na čo spomínať. Čudujsasvete, tá žltá vazelína so syrovou príchuťou bola celkom dobrá, ale vypil som asi tri redbully, kým tento hambáč dorazil, takže by som možno aj počul farby. Ja by som nebol taký kritický ako tuto foodblogger – mňa to neurazilo.

 5 / 10

Redakcia: 

Na pohľad veľmi neatraktívny burger, aspoň pre mňa. Zhodli sme sa, že naozaj pripomínal McDonald’s, aj keď tak veľmi nechutil. Bol to najdrahší burger, aj keď k nemu prišli aj hranolky, cibuľové krúžky, omáčky a plechocka Cola-Coly, no za cenu 14,29 EUR si viem predstaviť aj niečo lahodnejšie.

4 / 10


UNAS STREET FOOD

Lokal Burger

150 g mäsko z mladého býčka, cheddar, slanina, paradajka, kyslá uhorka, šalát, červená cibuľa, domáca bbq a tatárska omáčka, žemľa

Čas objednania: 15:27

Čas dodania: 16:46 (79 min.)

Cena: Burger 7 EUR + donáška 2,50 EUR = 9,50 EUR

Donáška burgre
Donáška burgre Zdroj: Denisa/REFRESHER

Čoje:

Trochu gumenejšia žemľa s tradične „unasovskou" vysokou a masívnou základňou, veľa majonézy a bbq omáčky. Mäso veľmi hrubé, namleté skôr nahrubo, vnútri miestami surové, čo bola skôr neželaná šťavnatosť. Dojem z mäsa slabota. Čerstvá zelenina bola celkom kvalitná, celkový dojem dobrý, dosť ho zachránilo, že dva predošlé boli slabšie.

6 / 10

Demotivácia:

Mne to chutí, cítim tam jemnú chuť rašeliny, dymu, orechov, neskorý zber bobúľ a juhovýchodné slnko. Dpč, toto foodblogerstvo je dosť náročné. Čo napísať o obyčajnom hamburgri?  Mäso mi chutí, žemľa mi chutí, uhorku necítim, zapálil by som si. 

5 / 10

Redakcia:

Nechutila mi žemľa a na môj vkus bolo mäso namleté veľmi nahrubo. Predsa len je to základ každého burgra, takže by malo byť najchutnejšie, no tu mi to celkový dojem pokazilo. Vyzdvihnem zeleninu, čerstvý šalát a dostatok omáčky. Taký donáškový priemer.

5 / 10


Pozn. redakcie: Burger z Laksa & Grill bol objednávaný v iný deň a nakoľko Čoje z osobných dôvodov nemohol byť prítomný, ide o subjektívne hodnotenie Demotivácie. V zozname sme ho však chceli mať. 

LAKSA & GRILL

Hamburger

300/150g, hovädzie mäso (150g), syr Cheddar, ľadový šalát, cibuľka, paradajka, domáca žemľa, omáčka, hranolky

Čas objednania: 12:00

Čas dodania: 13:20 (80 min.)

Cena: Burger 9,90 + donáška 2,00 EUR = 12,80 EUR

Donáška burgre
Donáška burgre Zdroj: Denisa/REFRESHER

Demotivácia: 

Žemľa tuším z veľkovýrobne, ale tento model mám celkom rád. Mne to chutí. Fakt. Ok, beriem späť, zakusol som sa do mäsa. Ako pozitívum beriem, že som si neobaril hubu, lebo je studené. Takto si nejak predstavujem výsledok toho, keby ma niekto poslal do Lidlu s úlohou pozbierať všetko, čo ide do hambáču a dať to nejak dokopy.

Čoje by asi napísal niečo v zmysle: „Domácka chuť, chrumkavý šalát, žemľa je troška suchá a prášková, mäso štandard, ktorého menšiu šťavnatosť kompenzuje celkom chutný syr.” 

Ja napíšem: Som už prežratý hamburgrov, dajte mi pokoj s recenzovaním niečoho, čo chutí viacmenej úplne rovnako skoro všade a normálny človek dokáže rozoznať akurát tak extrémne konce spektra. Je to fastfood, boha, nie archívne víno, tak sa netvárme, že jeme haute cuisine.

 5 / 10

Redakcia:

Pri tomto kúsku ma opäť nemilo prekvapilo mäso, ktoré bolo namleté nahrubo a studené, čo je ale riziko donášky, s ktorým sme počítali, aj keď sme dúfali v opak. Celkovo hodnotím burger ako priemer, ničím ma veľmi nezaskočil ani milo neprekvapil. 

5 / 10


KONEČNÉ HODNOTENIE

Najlepší burger:

Celkovo najlepšie obstál burger z Click Food. Prišiel najrýchlejšie, od objednania po dodanie uplynulo iba neuveriteľných 25 minút, čo je menej ako pol hodina. Burger prišiel aj s hranolkami, šálátom coleslaw a domácou BBQ omáčkou za cenu 11,45 EUR, vrátane donášky. Podľa slov Čojeho bol obrovský, mix chutí dobrý, dominovala dusená cibuľa, žemľa o čosi hustejšia a celé to pekne hralo. Nám z redakcie chutil tiež najviac zo všetkých, Demotivácia len môže ľutovať. 

Najhorší burger:

V podstate, všetky ostatné burgre boli priemerné. Najhoršie na tom však bol burger z Estévečky, čo bolo prekvapením, pretože hodnotiaci ho dobre poznali. Burger prišiel po 56 minútach od objednania a tiež boli k nemu pribalené hranolky a omáčka. Prvý dojem nebol zlý, no po zakusnutí mäso pripomínalo fašírku. Pôsobil sucho, nebolo cítiť syr a pri sume vrátane donášky  11,90 EUR sme očakávali niečo lepšie. Nuž, snáď si naši hostia napravia chuť pri najbližšej návšteve Estévečky.

Tento článok nie je sponzorovaný, ide o subjektívnu recenziu a žiadna z prevádzok o teste informovaná nebola.

Domov
Zdieľať
Diskusia