Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2019, 19:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Zápas európskeho superpohára bude rozhodovať žena. Futbalová únia prepisuje históriu

ŠPORT LIVERPOOL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Už dnes sa v Istanbule stretnú anglické kluby FC Liverpool a FC Chelsea v zápase európskeho Superpohára, kde bude hlavnou rozhodkyňou Stephanie Frappartová.

Už dnes večer budeme svedkami stretnutia medzi anglickými klubmi FC Liverpool a FC Chelsea, ktoré bude pre svetový futbal prelomové. Prvýkrát totiž dostane možnosť rozhodovať duel takých rozmerov ženská rozhodkyňa – 35-ročná Stephanie Frappartová. Ide o novinku z dielne Európskej futbalovej únie, keďže doteraz nikdy ženy na takto významné zápasy nenominovala. 

Odporúčané
Arsenal, PSG či Barcelona. Ktorý tím sa bude v sezóne 2019/2020 pýšiť najkrajšími dresmi? Arsenal, PSG či Barcelona. Ktorý tím sa bude v sezóne 2019/2020 pýšiť najkrajšími dresmi? 11. augusta 2019, 11:15

V minulosti sa najvyššie dostala Nicole Petignatová zo Švajčiarska, ktorá mala možnosť rozhodovať v predkolách Pohára UEFA. Jej kolegyňa Frappartová už rovnako má skúsenosti s pískaním mužského duelu, najvyššie sa dostala na finále majstrovstiev sveta žien. Zároveň by mala byť v tíme rozhodcov na nasledujúcu sezónu najvyššej francúzskej profesionálnej futbalovej súťaže.

V stretnutí medzi Liverpoolom a Chelsea jej na čiarach budú pomáhať Írka Michelle O'Nealová a Manuela Nicolosiová z Francúzska. Štvoricu doplní Turek Cüneyt Cakir. 

V zápase európskeho Superpohára bude rozhodovať žena. Futbalová únia prepisuje históriu
V zápase európskeho Superpohára bude rozhodovať žena. Futbalová únia prepisuje históriu
Domov
Zdieľať
Diskusia