Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2019, 15:10
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muži prevádzkovali takú veľkú marihuanovú farmu, že mali doručovateľské dodávky na jej prepravu

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Farmu založili v priemyselnej hale.

V anglickom grófstve Yorkshire narazili policajti z oddielu Humberside na obrovskú marihuanovú farmu. Traja vietnamskí občania využili nevyužívanú halu v priemyselnom parku, kde nechali nainštalovať nástroje potrebné na veľkokapacitné pestovanie tejto rastliny. Muži zákona na farmu narazili vďaka vyšetrovaniu, ktoré ich priviedlo až do haly. V nej našli obrovské množstvo marihuany v hodnote od 2,8 až viac ako 4 milióny eur.


Hala v meste Scunthorpe slúžila na pestovanie rastliny dlhší čas. V rámci zásahu sa podarilo zadržať okolo 15-tisíc kusov rastlín, niektoré čakajúce na balenie a distribúciu pouličným dílerom, iné zase v počiatočnej fáze rastu.


Rastliny aj nástroje využívané na pestovanie budú políciou zničené. Vo svojom vyjadrení zároveň bezpečnostné zložky vyzvali občanov, aby policajtov kontaktovali, keby mali informácie o takýchto pestovateľských aktivitách aj oni.


Na farmu sa krátko po oznámení prišlo pozrieť aj niekoľko fotografov miestnych britských webov. Zachytiť sa im podarilo policajtov vykonávajúcich zaisťovacie práce, ale aj štyri zaparkované dodávky, ktoré pripomínali dodávky supermarketu Tesco. Marihuanová operácia bola pravdepodobne taká rozsiahla, že si Vietnamci na prepravu vypestovaných rastín zaobstarali doručovateľské vozidlá.

Domov
Zdieľať
Diskusia