Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2019, 7:12
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Prečo včera nefungovali Instagram, Facebook, Messenger a WhatsApp?

TECH FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Niekoľkohodinový výpadok už kompletentní opravili a ty si znova môžeš posielať či prezerať fotky na všetkých sociálnych sieťach.

Včera okolo 15:00 zaznamenali prví používatelia aplikácií Instagram, Facebook, Messenger a WhatsApp problém s načítaním fotografií, ktoré sa neskôr začali týkať aj prihlasovania. Postupne problém zaznamenala väčšina sveta. Na Instagrame sme si nemohli prezerať príbehy a namiesto nových fotiek sa nám zobrazovala ikona načítania, prípadne snímky aj 48 hodín staré. 

Odporúčané
Na Slovensku aktuálne nefunguje Facebook, Messenger a Instagram. Výpadok sa týka celej Európy Na Slovensku aktuálne nefunguje Facebook, Messenger a Instagram. Výpadok sa týka celej Európy 3. júla 2019, 16:27

Prostredníctvom WhatsApp a Messengeru sme si síce mohli posielať text, nefungovali však prílohy ako posielanie fotografií či hlasových správ. Ľudia sa tak na chvíľu vrátili do doby SMS správ. 

Výpadok trval niekoľko hodín, aj keď sme doteraz boli väčšinou zvuknutí, že sa kompetentní postarali o opravu do niekoľkých desiatok minút. Dnes už všetko opäť funguje ako má, takže môžeš sociálne siete využívať plnohodnotne. 

Zaujímavosťou je, že výpadok zaregistrovali aj používatelia Twitteru, ktorý je pre Facebook a súvisiaci Instagram, resp. WhatsApp „konkurenciou“.

Z CNN sa dozvedáme, že v prípade Facebooku, Instagramu a WhatsAppu mala byť dôvodom problému rutinná údržba, počas ktorej sa spustil problém. V minulosti spoločnosť nikdy nevysvetľovala, prečo sociálne siete nefungovali, pri obrovskom marcovom výpadku len vylúčili hackerský DDos útok. 

Verejnosť však objavila ešte jednu dôležitú zaujímavosť. V pozadí každej fotografie totiž Facebook očividne rozoznáva, čo sa na nej v skutočnosti nachádza. Na základe screenshotu nižšie vidíme, že dokáže rozoznať objekty a dokonca aj mimiku tváre a počet osôb, prípadne ich aktivity. 

Domov
Zdieľať
Diskusia