Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júna 2019, 9:32
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kúzelník sa utopil, keď sa v rieke zviazaný pokúšal napodobniť trik slávneho Houdiniho

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

„Pokiaľ spravím chybu, bude to tragédia,“ prehlásil indický kúzelník pred spustením do rieky.

Kúzelníkovi zviazali ruky lanom a okolo tela mu obmotali reťaz. Následne muža menom Čančala Lahírí spustili do rieky Huglí v meste Kalkata.

Kúzelník Lahíri, prezývaný aj ako Mandrake, sa pokúšal o náročný trik presláveného iluzionistu Houdiniho. Ako píše BBC, indický muž však z vody ani po dlhej dobe nevyplával. Jeho telo sa našlo približne 1 kilometer od miesta, kde sa ponoril do vody.

Pri pokuse 40-ročného kúzelníka stála aj jeho rodina, polícia a médiá. Tí všetci so zdesením čakali, kým sa Lahíri vynorí z vody. Približne po desiatich minútach, kedy po Lahírim nebolo ani stopy, mal začať dav ľudí panikáriť.

BBC sa na mieste podarilo vyspovedať fotografa miestnych novín, ktorý s Lahírim hovoril ešte pred riskantným pokusom o napodobnenie Houdiniho. Fotograf menom Jayanta Shaw sa kúzelníka dotazoval, prečo takto riskuje.

Kúzelník Mandrake mu objasnil, že jeho cieľom je oživenie záujmu o mágiu a dodal: „Pokiaľ sa mi to podarí, je to mágia. Pokiaľ spravím chybu, bude to tragédia.“ Druhá časť jeho vety sa však bohužiaľ stala realitou.

Lahíri sa pred viac ako 20 rokmi nechal do tej istej rieky spustiť v sklenenej debni. Aj v danom prípade mal byť zviazaný, no vtedy sa mu malo podariť vyslobodiť za zhruba 29 sekúnd. Jayanta Shaw bol svedkom jeho niekdajšieho pokusu, a preto nepredpokladal, že tentokrát Lahíriho snaha skončí tragicky.

Odporúčané
Tragická nehoda na Dunaji si vyžiadala najmenej 7 obetí. Video zachytáva moment, keď do seba plavidlá v Budapešti vrazili Tragická nehoda na Dunaji si vyžiadala najmenej 7 obetí. Video zachytáva moment, keď do seba plavidlá v Budapešti vrazili 30. mája 2019, 14:07
Domov
Zdieľať
Diskusia