Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2019 o 11:48
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Americký miliardár venuje 500 miliónov dolárov na boj proti klimatickým zmenám

ZAUJÍMAVOSTI KLIMATICKÁ ZMENA
Uložiť Uložené

Na tomto boji záležia naše životy aj životy našich detí, povedal Michael Bloomberg.

Klimatické zmeny nebudú čakať na to, kým sa zobudia naši politici. Takto ohlásil svoj príspevok na iniciatívu Beyond Carbon vo výške 500 miliónov dolárov americký miliardár Michael Bloomberg, ktorý chce v nasledujúcich 30 rokoch pomáhať štátnym a lokálnym úradníkom v USA, píše The New York Times.

Federálna vláda Spojených štátov amerických na čele s Donaldom Trumpom je voči klimatickým zmenám často skeptická, viackrát v minulosti zredukovala federálne príspevky na podporu obnoviteľných zdrojov energie, a tak už Bloomberg nemohol čakať do roku 2020, kým budú v USA prezidentské voľby s potenciálom zmeniť smerovanie krajiny.


Najväčšou prioritou miliardára bude zatvoriť všetkých 241 uhoľných elektrární po celej krajine, ktoré výraznou mierou prispievajú k znečisťovaniu životného prostredia a zmenám klímy.

Odporúčané
Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody Prečo stojí vlak do Popradu toľko čo letenka do Milána? Toto sú dôvody 20. augusta 2023 o 12:30

Bloomberg chce pomáhať aj vo volebných kampaniach na štátnej a lokálnej úrovni, aby sa do popredia predrali kandidáti s jasnou environmentálnou agendou. „Matka príroda nečaká na náš politický kalendár a nemôžeme to urobiť ani my,“ skonštatoval miliardár, keď svoju finančnú iniciatívu ohlasoval.

Domov
Zdieľať
Diskusia