Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
24. mája 2019, 17:42
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Tesco vo veľkom zatvára pulty s mäsovými výrobkami. Príčinou je rastúci počet vegánov

ZAUJÍMAVOSTI MÄSO VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Britskí vegáni sa namiesto mäsových pultov môžu tešiť z rozšírenia vegánskeho sortimentu.

Počet vegánov v Británii podľa všetkého stále narastá. Tento fakt si všimol aj potravinový reťazec Tesco, ktorý začal v krajine v niektorých prevádzkach zatvárať chladiace pulty s mäsovými výrobkami a rybami. Dôvod je jednoduchý, skrátka sa im to neoplatí. V niektorých častiach Británie je totiž príliš veľa vegánov a mäso nik nechce kupovať.

Odporúčané
Slovenské Tesco otvorilo s prázdnymi regálmi. Zákazníkom chcelo ukázať, ako bude vyzerať svet, keď vyhynú včely a motýle Slovenské Tesco otvorilo s prázdnymi regálmi. Zákazníkom chcelo ukázať, ako bude vyzerať svet, keď vyhynú včely a motýle 22. mája 2019, 16:53

Ide o veľmi významný krok, keďže Tesco je v Spojenom kráľovstve najväčší obchodný reťazec (nachádza sa tam približne 3 400 predajní). Podľa spravodajského portálu Express má dôjsť až v 90 predajniach k úplnému zatvoreniu pultov s predajom mäsa a v ďalších 700 prevádzkach by sa mali tieto pulty obmedziť.

Zmeny však spôsobia ohrozenie približne 9 000 pracovných miest. Spoločnosť však pre zamestnancov údajne vytvorí nové pozície. Keďže vegánov a flexitariánov je v krajine stále viac, Tesco sa im snaží vyjsť v ústrety a aj z toho dôvodu rozširuje svoj sortiment pre vegánov či vegetariánov. Rovnako spoločnosť zaviedla aj vlastnú vegánsku značky Wicked Kitchen, ktorá sa teší veľkému úspechu zo strany spotrebiteľov.

Domov
Zdieľať
Diskusia