Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. mája 2019, 16:53
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Slovenské Tesco otvorilo s prázdnymi regálmi. Zákazníkom chcelo ukázať, ako bude vyzerať svet, keď vyhynú včely a motýle

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Dnes sa v Tescu veľmi nenakupovalo.

Aj Tesco očividne myslí na našu planétu. 22. mája je totiž Medzinárodný deň biodiverzity a dva dni predtým sme zasa oslavovali Svetový deň včiel. Práve na včelách a ich opeľovaní pritom závisí značná časť nášho stabilného prísunu potravín a ak by sme o včely prišli, naše supermarkety by boli prázdne.

Tesco sa to rozhodlo ilustrovať poloprázdnym supermarketom, ktorým sa v spolupráci s Ministerstvom životného prostredia snažilo upriamiť pozornosť na nepríjemný fakt, že len v Európe je ohrozených až 40 % včiel a 30 % motýľov – pre nás mimoriadne dôležitých opeľovačov.

Bez práce opeľovačov by na pultoch chýbali ovocie, zelenina, koreniny, oleje, ovocné šťavy, džúsy, kakao, všetky výrobky s cukrom, kvalitné mäso, mak, káva, čaj, horčica, víno, pivo, medové produkty, oblečenie z bavlny či výrobky z kaučuku.

Na zákazníkov tak v Tescu čakali prázdne regály a na pohodlný nákup mohli zabudnúť a aj keď zrejme niektorí z Tesca dnes odchádzali podráždení, veríme, že sa v nich aspoň časť dôležitej informácie zachytila.

Domov
Zdieľať
Diskusia