Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2019, 19:30
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najlepšie z Refresheru za uplynulý týždeň: Miro Jaroš luťuje fejkový kokaín na fotke, na mesiac sme skúsili stať sa vegámni

REFRESHER REFRESHER+
Uložiť Uložené

Týchto 10 článkov z posledného týždňa by pravdepodobne nemalo uniknúť tvojej pozornosti.

Každý týždeň sa sažíme okrem aktualít z domova aj zo sveta tvoriť aj rozsiahle články s väčšou pridanou hodnotou. Tým máme namysli nie len rozhovory, ale aj komplikovanejšie témy týkajúce sa života moderného človeka. Dozvieš sa napríklad to, ako to dopadlo, keď sme našu redaktorku a moderátorku Denisku presvedčili, aby sa na jeden celý mesiac stala vegánkou.

Opäť sme sa hlbšie venovali napríklad móde alebo hudbe, nezabúdame však ani na zaujímavých Slovákov, ktorých sme vyspovedali. Je obzvlášť dôležité spomenúť, že tento prémiový obsah vzniká aj vďaka predplatiteľom Refresher+.

Tí budú mať od nasledujúceho týždňa zároveň možnosť využívať naše benefity, zľavy, možnosť najesť sa zdarma a veľa ďalších výhod. Pre viac informácií sleduj dnešné Freshnews, kde sme všetko podrobne vysvetlili. No a ak náhodou chceš čítať aj ďalšie dlhšie články, nájdeš ich v kategórii odporúčané


Rozhovor s Mirom Jarošom

Mira Jaroša si ľudia narodení pred rokom 2000 spájajú v prvom rade s talentovou súťažou SuperStar, ktorú sme sledovali v televízii. Tí mladší ho vnímajú skôr ako tvorcu pesničiek pre deti, ktorý vždy s úsmevom a dobrou náladou spieva samohrajky s miliónmi views na YouTube. My sme sa rozhodli osloviť ho s ponukou na rozhovor, ktorú prijal a prezradil nám mnoho zaujímavostí. 

Dozvieš sa ako sa dostal k hudbe pre deti, či by chcel mať svoje a či im bude púšťať svoje pesničky a koľko stál najdrahší klip, ktorý natočil. Prezradil aj čosi viac o jeho spájaní s Charlieho Waffles a konkurencii. 

Odporúčané
Miro Jaroš: Fejkový kokaín na fotke bola chyba, ročne musím odmietnuť 90 % koncertov (Rozhovor) Miro Jaroš: Fejkový kokaín na fotke bola chyba, ročne musím odmietnuť 90 % koncertov (Rozhovor) 4. apríla 2019, 16:18

Deniska sa na mesiac stala vegánkou

Vieš si predstaviť odteraz na mesiac vyradiť všetky živočíšne produkty zo svojho jedálnička? Nám sa podarilo presvedčiť našu moderátorku a redaktorku Denisku, aby to skúsila a následne opísala, aké to bolo. Vieme o nej, že je milovníčkou dobrého jedla a predovšetkým mäsa, takže to bolo o to zaujímavejšie. V článku sa dozvieš, či sa jej to vôbec podarilo a čo jej táto skúsenosť dala, resp. vzala. 

Deniska prezradila, aké boli jej prvé dni a čo bolo najťažšie, čo si varila a kde nakupovala potraviny a aký vplyv mala radikálna zmena jedálnička na jej život. Len dodáme, že nejde o návod, ako sa stravovať ako vegán, skôr bezprostrednú skúsenosť, v rámci ktorej však nájdeš odpoveď na mnoho otázok, aké si sa možno bál svojho bio-raw kamaráta opýtať.

Odporúčané
Na 1 mesiac som sa stala vegánkou. Čo takáto radikálna zmena narobila s mojím telom? Na 1 mesiac som sa stala vegánkou. Čo takáto radikálna zmena narobila s mojím telom? 4. apríla 2019, 14:29

Rozhovor so známym československým resellerom drahého oblečenia

Drahé oblečeniea reselling je neodmysliteľnou súčasťou života mnohých mladých ľudí súčasnosti, a to aj tých, ktorí si ho tak úplne nemôžu dovoliť. Minimálne majú prehľad v tom, čo je práve cool a trendy. Nás však zaujímalo, ako tento biznis vlastne funguje, a tak sme hľadali toho najpovolanejšieho, kdo by nám o nákupe a predaji vzácnych kúskov vedel povedať čo najviac.

Petr Votava je jedným z prvých a doteraz najväčších resellerov v našich končinách, ktorý dokázal zo svojho hobby vyťažiť maximum – stalo sa jeho živobytím. Porozprávali sme sa s ním o histórií resellovania, o dopyte a odbyte, o obchodovaní so slávnymi osobnosťami, a taktiež o fenoménoch menom Yeezy a Supreme.

Odporúčané
Československý reseller: Vŕtalo mi hlavou, prečo tenisky stoja 4 000 €, kúzlo Supreme možno nebude trvať večne (Rozhovor) Československý reseller: Vŕtalo mi hlavou, prečo tenisky stoja 4 000 €, kúzlo Supreme možno nebude trvať večne (Rozhovor) 6. apríla 2019, 15:06

Zažili sme noc v bratislavskej nocľahárni pre bezdomovcov

Nocľaháreň sv. Vincenta de Paula je jedinou nocľahárňou v Bratislave, kde sa dá prespať aj pod vplyvom alkoholu. Do priestorov nocľahárne sa dá dostať od 19:00 do 22:00. Po príchode je poskytnutá teplá večera, ráno raňajky a po nich musia všetci opäť priestor opustiť. Vstup do nocľahárne stojí symbolické euro a tak sme boli zvedaví,ako to tam v skutočnosti vyzerá. 

V tomto článku si prečítaš ako sme sa do nocľahárne dostali, čo nás tam čakalo a ako môžeš ľuďom bez domova pomôcť. Taktiež máme niekoľko vlastných fotofgrafií priamo z tohto miesta a zopár príbehov ľudí, ktorí nocľaháreň využívajú.

Odporúčané
Zažili sme noc v bratislavskej nocľahárni pre bezdomovcov. Alkohol sa skrýva na záchodoch, močí sa aj mimo toaliet Zažili sme noc v bratislavskej nocľahárni pre bezdomovcov. Alkohol sa skrýva na záchodoch, močí sa aj mimo toaliet 2. apríla 2019, 17:23

Na aké tenisky sa môžeme tešiť v druhom štvrťroku 2019?

S príchodom jarného počasia je ideálny čas na ozvieženie botníka a nákup nových topánok, respektíve tenisiek. Ak sa v tom tvojom zatiaľ nenachádza pár vhodný na obdobie najbližších 3 mesiacov, určite by si mal zbystriť pozornosť. 

V tomto članku sme si  posvietili na kúsky s dátumom vydania naplánovaným v priebehu apríla, mája či júna, čiže druhý kvartál. Nebudeme predstavovať všetky možné tenisky, ale len 6 nami vybraných modelov, ktoré oplývajú zaujímavým vzhľadom či rukopisom známych tvári nielen priamo z módneho priemyslu.

Odporúčané
Na aké tenisky sa môžeme tešiť v druhom štvrťroku 2019? Na aké tenisky sa môžeme tešiť v druhom štvrťroku 2019? 4. apríla 2019, 17:04

Bude Zuzana Čaputová aj plnohodnotnou módnou ikonou?

Slovensko si po prvýkrát v histórii zvolilo za prezidenta ženu. Je ňou právnička Zuzana Čaputová, ktorá na post hlavy štátu zasadne už 15. júna. Pri tejto príležitosti sme sa rozhodli zmapovať niekoľko jej obľúbených kúskov oblečenia, keďže namiesto jednofarebných oblekov a nie príliš extravagantných doplnkov konečne budeme môcť v našej politike sledovať aj rozmaniteľnejšiu módu.

Zuzana Čaputová obľubuje nielenže výrazné, ale priam až dominantné farby. Vzhľadom k jej budúcej vodcovskej funkcii sa tomu vôbec nečudujeme, takáto osobnosť podobné odtiene volí už podvedome, dokonale totiž vystihujú jej aktuálne nálady. Či dokáže byť aj módnou ikonou sme už zanalyzovali v samotnom článku. 

Odporúčané
Bude Zuzana Čaputová okrem prezidentky aj plnohodnotnou módnou ikonou? Bude Zuzana Čaputová okrem prezidentky aj plnohodnotnou módnou ikonou? 2. apríla 2019, 14:42

Zavraždil vychádzajúci raper svojich najlepších priateľov?

Pod pseudonymom YNW Melly sa skrýva jeden z najatraktívnejších mladých raperov súčasnosti. Vychádzajúca hviezda si iba po niekoľkých mesiacov od vydania prvého virálneho hitu vyslúžila spoluprácu s legendárnym Kanyem Westom a podpísaný je pod najrozsiahlejším hip-hopovým vydavateľstvom YSL Records, ktoré vedie Young Thug.

Má síce naštartovanú hviezdnu kariéru, niekoľkokrát bol však zatknutý za prechovávanie marihuany a protizákonné držanie zbraní a verejnosť ho spája s údajnou dvojnásobnou vraždou z konca minulého roku, ktorú mal spáchať spolu so svojím komplicom. Viac o jeho príbehu sa dozvieš v rozsiahlom článku. 

Odporúčané
YNW Melly: Zavraždil vychádzajúci raper svojich najlepších priateľov? Spolupracoval s Kanyem Westom, teraz ho vyšetrujú policajti YNW Melly: Zavraždil vychádzajúci raper svojich najlepších priateľov? Spolupracoval s Kanyem Westom, teraz ho vyšetrujú policajti 5. apríla 2019, 22:58

Rozhovor so Slovenkou, ktorá dobrovoľne konvertovala na islam

Islam nemá na Slovensku tú najlepšiu reputáciu. Sme dokonca jedinou krajinou v celej Európskej únii, v ktorej nie je postavená mešita. Ľudia majú o tomto náboženstve skreslené predstavy a informácie sú limitované iba na správy z médií, kde je islam najčastejšie spájaný s teroristickými útokmi. 

My sme sa preto chceli porozprávať s niekým, kto by nám o islame povedal viac. Miriam je mladá, vyštudovaná, 25-ročná Slovenka, ktorá dobrovoľne akceptovala islam ako svoje náboženstvo. Neviedol ju k tomu partner, ani okolie a sama cítila, že sa s učením islamu stotožňuje zo všetkých náboženstiev najviac. Nám ochotne porozprávala, čo ju k tomu viedlo, aké sú najväčšie mylné predstavy verejnosti o islame a mnoho ďalšieho. 

Odporúčané
Slovenka, ktorá dobrovoľne konvertovala na islam: Za terorizmus dostaneš trest smrti a aj v islame existuje feminizmus (Rozhovor) Slovenka, ktorá dobrovoľne konvertovala na islam: Za terorizmus dostaneš trest smrti a aj v islame existuje feminizmus (Rozhovor) 1. apríla 2019, 18:01

Praktiky slovenských mafiánov v 90. rokoch

Mafiánske skupiny na Slovensku boli rôzne, každá fungovala inak. „Nedá sa to opísať jednou vetou. Mafiáni a prostredie, v ktorom figurovali, boli rôzne,“ povedal pre Refresher bezpečnostný analytik a novinár Milan Žitný, ktorý sa výrazne podieľal na výrobe úspešného seriálu Mafiáni.

V článku si prečítaš o mnohých praktikách, ktorými svalnatí hrubokrkí terorizovali podnikateľov. Dovieš sa aj to, čo všetko si v 90. rokoch mohli dovoliť vplyvní mafiáni voči najvyšším ľuďom v našej krajine a akým spôsobom ubližovali tým, ktorí im vošli do cesty. Zaujímavosťami nás previedol aj Milan Žitný, ktorý k tejto téme poskytol zopár exkluzívnych vyjadrení. 

Odporúčané
Slovenskí mafiáni odrezávali hlavy, telá mleli mlynčekom na mäso či topili v kyseline. Výbuchy a streľby boli v 90. rokoch bežné Slovenskí mafiáni odrezávali hlavy, telá mleli mlynčekom na mäso či topili v kyseline. Výbuchy a streľby boli v 90. rokoch bežné 31. marca 2019, 17:24

Rozhovor s vodičkou Taxify

Nicole je mladá žena, ktoré si zarába na živobytie ako vodička Taxify, resp. dnes už Boltu. Na dennej báze sa dostane do kontaktu s rôznymi ľuďmi, s ktorými zažíva rôzne situácie, kým ich odvezie do zvolenej cieľovej stanice. Keďže je mladá a atraktívna žena, na vlastnej koži zažíva dostatok mužskej pozornosti a my sme sa v súvilosti s nedávnymi kauzami, v rámci ktorých vodiči Taxify/Boltu vypisovali svojim zákazníčkam, rozhodli vyspovedať ju. 

V článku sa dozvieš, čo jej práca obnáša, aké nepríjemné skúsenosti v práci zažíva a čo ju naopak najviac potešilo. Zistili sme, čo jej na zákazníkoch najviac vadí a aké otázky sa jej nemajú pýtať a taktiež to, či ju táto práca baví. 

Odporúčané
Vodička Taxify Nicole: Niektorí šoféri jazdia, aby dávali ženám návrhy, raz som zákazníčku vysadila uprostred jazdy (Rozhovor) Vodička Taxify Nicole: Niektorí šoféri jazdia, aby dávali ženám návrhy, raz som zákazníčku vysadila uprostred jazdy (Rozhovor) 7. apríla 2019, 14:22
Domov
Zdieľať
Diskusia