Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2019 o 22:58
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

YNW Melly: Zavraždil vychádzajúci raper svojich najlepších priateľov? Spolupracoval s Kanyem Westom, teraz ho vyšetrujú policajti

YNW Melly: Zavraždil vychádzajúci raper svojich najlepších priateľov? Spolupracoval s Kanyem Westom, teraz ho vyšetrujú policajti
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/p/Buo_7tFg5N5/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
HUDBA KANYE WEST VRAŽDA
Uložiť Uložené

Premenil autor hitu Murder On My Mind svoje fantázie v skutočnosť?

Pod pseudonymom YNW Melly sa skrýva jeden z najatraktívnejších mladých raperov súčasnosti. Vychádzajúca hviezda si iba po niekoľkých mesiacov od vydania prvého virálneho hitu vyslúžila spoluprácu s legendárnym Kanyem Westom a podpísaný je pod najrozsiahlejším hip-hopovým vydavateľstvom 300 Entertainment, respektíve pod YSL Records, ktoré vedie Young Thug. Hviezdnu kariéru má tým pádom naštartovanú, avšak...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Free Melly & Melvin (@ynwmelly) on

Poďme ale pekne po poriadku. Rodné meno 19-ročného rapera je Jamell Maurice Demons a pochádza z Floridy. Prvé skladby začal pridávať na SoundCloud, najvhodnejšiu platformu pre potenciálnych hudobníkov, ešte ako 15-ročný, už o rok neskôr bol zapojený do streľby, na základe ktorej je neskôr uväznený.

Väčšinu z roka 2017 teda strávil za mrežami a v decembri spoza nich vydal svoje debutové EP s názvom Collect Call. Hneď na úvodnej záležitosti Like the 80's mu asistuje Based God – Lil B a na Mellyho prednese si môžeme všímať „thuggerovské“ vplyvy, teda prvky, ktorými sa preslávil už spomínaný Young Thug.

O tom, že bol za mrežami aj počas Vianoc sa zmieňuje aj vo svojom najväčšom hite so signifikantným názvom Murder On My Mind o vraždách a zbraniach: „I ain't get to roll no weed, I ain't get to roll no Swishers, I was locked up on Christmas, ain't get to see my ni**as...

Odporúčané
Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? Kanye West vs. Taylor Swift: kto odštartoval známy „beef“, ako sa skončil a akú rolu v ňom zohrala Kim Kardashian? 29. apríla 2024 o 14:30

Pre portál Genius sa o význame skladby vyjadril nasledovne: „Každý deň (premýšľam nad vraždou). Teda, to Melvin, osoba, ktorá je vo mne. Je to tak, ako to je. Zbraň som po prvýkrát našiel, keď som mal 9 rokov. Odvtedy, ako som vyrastal, tak som sa stal na nich závislý. Milujem ich.

Práve táto skladba poskytuje svojráznemu Mellymu zvýšenú pozornosť zo strany verejnosti, ktorú ohuruje netradičným podaním zvláštnej témy. O vražde skrátka hovorí, ako keby išlo o prejav lásky. 

Kontroverzný banger je súčasťou jeho debutového mixtejpu I AM YOU, ktorý vydal v lete roku 2018. Celý je kompletne v jeho réžii, dokazuje tu svoje lyrické schopnosti a priam perfektne narába s hlasom. Obsahuje aj ďalšie virálne videosingle Virtual (Blue Balenciagas) a 4 Real.

Za zmienku stojí aj srdcervúca záležitosť Mama Cry, v ktorej sa ospravedlňuje svojej matke v súvislosti s jeho zatknutím. Skladba má však vyjadrovať súcit ku všetkým matkám, ktorých synovia sedia za mrežami: „No one feels what is like when a mother's son is lock up.“ Ani jedno oko nezostane suché.

Začiatkom prebiehajúceho roka vydal svoj štúdiový debut We All Shine, ktorý príjemne prekvapil prítomnosťou legendárneho Kanyeho Westa. Skladba Mixed Personalities hovorí rozdvojených osobnostiach. Melly sa v rozhovore pre DJ Smallz Eyes vyjadril, že v podstate ide o skladbu v spolupráci Melvina a Yeho, teda nie Mellyho a Kanyeho Westa, ale ich alter ega.

Melly na debutovom albume neostáva svojej povesti nič dlžný. Na skladbe Robbery napríklad za sprievodu veselého inštrumentálu ospevuje ozbrojenú lúpež, čím celkom jasne nadväzuje na hit Murder On My Mind. Pri tomto všetkom však vzniká otázka, či je naozaj kriminálnikom a či by bol skutočne schopný vraždiť?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia