Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2019, 11:08
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Yelawolf kopíruje Eminema, dissuje G-Eazyho aj MGK. Post Malone ho vysmial

HUDBA POST MALONE
Uložiť Uložené

Rapový veterán zo Shady Records v tomto roku vydáva nový album, a tak dostal inovatívny nápad, ako ho odpromovať.

Príručka pre úspešného rapera hovorí, že ak sa okolo teba nič dlhšiu dobu nedeje, jediná efektívna možnosť okrem nahratia extrémneho hitu je vyvolanie konfliktu. Netreba zabúdať, že objektom dissu musí byť vždy úspešný a ideálne práve trendový kolega, s ktorým má iniciátor sporu aspoň niečo spoločné. V opačnom prípade je beef len strata času a energie.

Podobným spôsobom na to teraz ide Yelawolf. Je tvorbu síce máme radi, patria mu nemalé zásluhy za inovátorstvo a má na konte aj množstvo nepopierateľných bangrov, teraz sa však uchýlil ku kroku, ktorý možno prekvapí aj jeho skalných fanúšikov.

Ešte pred pár dňami uzrela svetlo sveta freestyle skladba Bloody Sunday, na ktorej Yelawolf ukazuje svoje schopnosti do útočného textu venovaného Post Malonemu, G-Eazymu a Machine Gun Kellymu. Na každom z tejto úspešnej trojice mu vadí niečo iné, a tak si môžeme spraviť aspoň krátku analýzu.

Yelawolf vs. Post Malone

Už na prvý pohľad je jasné, že Yelawolf v mladom spevákovi a raperovi vidí mladšiu verziu seba. Do veľkej miery má dokonca pocit, že ho Posty kopíruje, aj keď ten má s veľkou pravdepodobnosťou úplne iné vzory, ktoré ho dlhodobo ovplyvňujú.

Yelawolf pôvodne spomína Post Maloneho len preto, aby zistil, či sa dočká odpovede. V skutočnosti mu vadí, ako sa oblieka, keďže má pocit, že je do veľkej miery jeho inšpiráciou, pričom konkrétne spomína klobúky a obuv. Posty je vraj pózer a zlodej, keďže mu kradne fanúšikov.

Fuck it, fuck Post Malone, just because
Let's see if he answers back
And the cowboy boots and hats
Damn, Postie, why can't we be friends?

Our clothes already match
Poseur, biter, appropriation thief
Give a fuck how many records you sold
Every fan you made is a leaf off of my tree

Už sme sa dočkali aj odpovede, v rámci ktorej Post Malone útočného kolegu vysmial. Skonštatoval, že ide o jediny Tweet, v rámci ktorého mu pomôže odpromovať album a pridáva skoro rok starý screenshot, na ktorom mu Yelawolf vzdáva uznanie. Následne ešte ponúka jeho kapele, že keď chce hrať dobrú hudbu, môže sa mu ozvať.

Yelawolf vs. G-Eazy

Nie je úplne jasné, čo presne sa medzi Yelawolfom a G-Eazym stalo, očividne má však prvý menovaný ťažké srdce na interpretov, ktorí postavili kariéru okrem tvorby aj na svojom výzore. Z G-Eazyho si uťahuje, že vyzerá ako Tom Cruise a spomína na to, keď povedal, že je najkrajším bielym mužom.

Odvoláva sa aj práve na projekt Kamikaze, keďže je členom vydavateľstva Shady Records a Eminemov veľmi blízky kamarát. Tvrdí, že ho síce veterán z Detroitu na kritickom projekte odignoroval, no on mu to môže vynahradiť.

Is this the guy that said he was the hottest white boy
Since the one with dyed blonde hair, what the fuck

I can’t let this Tom Cruise lookin' motherfucker just paddle by..

Marshall Mathers may have ignored you
But if you want the smoke, bring the foil
I’ll boil you till the kettle’s dry

G-Eazy zatiaľ na ofenzívne riadky nereagoval, zároveň nie je známy ani jeho aktuálny vzťah s Eminemom, no všetci fanúšikovia si určite ešte spomínajú, že Slim Shadyho podporil v septembri minulého roku pri beefe s Machine Gun Kellym toutu fotografiou:  

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Let’s talk about it

Príspevok, ktorý zdieľa G-Eazy (@g_eazy),

Yelawolf vs. MGK

Na počudovanie všetkých bol Yela najzhovievavejší k Machine Gun Kellymu, ktorý má na konte zásadný beef s Eminemom z minulého roka. Práve pri ňom využil možnosť spomenúť chystaný album a všetko nasvedčuje tomu, že ďalšie odkazy si mladý a drzý pankáč nájde práve na Trunk Muzik III.

Threw a middle finger out the window when I wave
Trunk Muzik III bruh, you gon' know how I feel about MGK

V konečnom dôsledku však disstrack účel splnil, už aj ty vieš, že Yelawolf chystá ďalšie sólo. Očakávať môžeme, že ešte viac kritiky si reprezentant z Alabamy necháva na samotný nosič, čo koniec koncov spomína aj v tomto texte.

Do komentárov nám určite napíš, ako track Bloody Sunday pôsobí na teba a pokojne daj vedieť, či si na strasne veterána alebo mladších chalanov, ktorí v posledných rokoch ovládajú trendy.

Anketa:
Na koho si strane?
Yelawolf
Post Malone, MGK a G-Eazy
Yelawolf
44 %
421 Hlasov
Post Malone, MGK a G-Eazy
56 %
531 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia