Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2019, 12:29
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ako dospelý muž dostal osýpky, lebo ho rodičia nedali zaočkovať. Teraz posiela svetu veľavravný odkaz

ZAUJÍMAVOSTI OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Zdravotný stav sa mu vtedy náhle zhoršil.

Vo viacerých oblastiach Spojených štátov amerických momentálne úrady zaznamenali výskyt epidémie osýpok. O tejto téme sa v posledných týždňoch rozpráva veľmi často, čo je celkom pochopiteľné, keďže vo svete ochoreli desiatky tisíc ľudí na chorobu, o ktorej sme si mysleli, že sa už nikdy nevráti.

V roku 2016 dostal osýpky aj Joshua Nerius. Mal vtedy 28 rokov a nikdy sa nad vakcínami nezamýšľal on sám. Keď sa jedného dňa v máji toho roku zúčastnil na promóciách svojej sestry na univerzite, dostal sa tam do kontaktu s ochorením a onedlho už musel ísť do nemocnice.


Lekári ho testovali, predpisovali antibiotiká a napokon usúdili, že by mohlo ísť o osýpky. Joshua vtedy napísal mame správu s otázkou, či je proti osýpkam očkovaný. Odpísala mu len palec dole.

Odporúčané
Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? Vakcína proti detskej obrne oslavuje 70 rokov. Ako je na tom Slovensko s povinným očkovaním? 26. marca 2023, 8:33

Nasledovali dlhé mesiace liečby a rehabilitácie. Joshua spomína, ako schudol cez 11 kilogramov a v jednej chvíli dokonca nedokázal kráčať bez pomoci, pretože jeho telo tak oslablo. Našťastie, liečba bola úspešná a súboj proti osýpkam vyhral, lenže dnes odmieta zostať ticho.

V interview pre CNN vyhlásil, že jeho rodičia pred rokmi uverili konšpiráciám o vakcínach, ale dnes už neexistuje dôvod, prečo by mali rodičia očkovanie svojim deťom odoprieť. Ak tak urobia, len hazardujú s ich zdravím.

Domov
Zdieľať
Diskusia