Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2019, 13:23
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Big Mouth – Ako to dopadne, keď životy nadržaných pubertiakov riadia hormonálne monštrá v zábavnom tínedžerskom seriáli (Recenzia)

Big Mouth – Ako to dopadne, keď životy nadržaných pubertiakov riadia hormonálne monštrá v zábavnom tínedžerskom seriáli (Recenzia)
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY BIG MOUTH
Uložiť Uložené

Netflix má na konte mnoho animovaných hitov a Big Mouth je jedným z tých najžiarivejších.

Netflix produkuje množstvo seriálov, to už všetci vieme. Rozhodne sa však nebojí investovať do animovaných projektov, či už ide o anime, počiny pre najmenších, tínedžerov alebo dospelých. Big Mouth sa radí k posledným dvom skupinám a je možné, že si ho predsa len viac užijú pubertiaci a dvadsiatnici, no to je len špekulácia. 

Už od prvej epizódy je jasné, o čo v tomto seriáli pôjde. Spoznávame partiu násťročných kamarátov, s ktorými začína plieskať puberta, a to znamená jediné. Na povrch sa vynárajú hormonálne monštrá. Tie personifikovali hormóny ako také a taktiež naše impulzívne pubertálne správanie. 

Formujú dej, predstavujú základné postavy a sú nehynúcou studňou gagov a originálnych vtipných situácií. Na ich čele stojí Maurice, hormonálna víla hormonálne monštrum zvrhlíka Andrewa. Bez neho si už seriál zrejme nik nedokáže predstaviť. Zakaždým, keď je na scéne, dokáže diváka rozosmiať alebo znechutiť.

Big Mouth – Ako to dopadne, keď životy nadržaných pubertiakov riadia hormonálne monštrá v excelentnom seriáli (Recenzia)
Big Mouth – Ako to dopadne, keď životy nadržaných pubertiakov riadia hormonálne monštrá v excelentnom seriáli (Recenzia) Zdroj: Netflix

Na rad prídu aj ďalší, no ich predstavenie ponechám až na samotný seriál. Každý jeden má vlastnú osobnosť, štýl humoru aj charakter. Veľmi rýchlo zistíš aj to, čo skutočne predstavujú, a že našim priateľom neradia iba ohľadom sexuálnych tém. Nenechaj sa zmýliť, Big Mouth nie je len o nadržaných deťoch.

Odporúčané
3. séria Big Mouth si robí srandu z 13 Reasons Why, Netflixu a svoj humor zaobaľuje do LGBTI tínedžerov 3. séria Big Mouth si robí srandu z 13 Reasons Why, Netflixu a svoj humor zaobaľuje do LGBTI tínedžerov 13. októbra 2019, 15:43

Obtiera sa aj o iné témy. Nosným je aj napríklad rozpad manželstva rodičov Jessi či dopad nezdravej domácnosti bez lásky na osamoteného pubertiaka. Sú tu postavy, ktoré sú až chorobne zvrhlé a koncom 2. série sa zo sympatií stane menší odpor. Štafetu však preberá aj chlapec, ktorý sa bojí o veľkosť svojej mužnosti. Excelujú aj vedľajšie postavy na čele s Coachom Steveom a ďalšími hormonálnymi monštrami či duchom Dukea Ellingtona.

Big Mouth je však v prvom rade komediálny seriál a je to z neho cítiť v každej jednej epizóde. Niekedy som sa len pousmial, no až príliš častokrát som sa schuti zasmial. Nedá sa povedať, že by vtipy neboli univerzálne pochopiteľné. Iste, nejaký ten popkultúrny odkaz či občasná znalosť slávnych Američanov neuškodí, no seriál sa všetko snaží vykresliť zrozumiteľne. Väčšina vtipov a gagov aj tak pramení v one-lineroch a krátkych hláškach, respektíve v charakteroch hormonálnych monštier. 

Big Mouth – Ako to dopadne, keď životy nadržaných pubertiakov riadia hormonálne monštrá v excelentnom seriáli (Recenzia)
Big Mouth – Ako to dopadne, keď životy nadržaných pubertiakov riadia hormonálne monštrá v excelentnom seriáli (Recenzia) Zdroj: Netflix

Big Mouth je originálnym seriálom, ktorý postupne začína rozoberať aj vážnejšie témy. V prvom rade však má za cieľ pobaviť ťa svojimi úchylnými vtipmi a niekedy aj záchodovým humorom. K dôležitým pubertálnym témam ale pristupuje citlivo a snaží sa vyobraziť množstvo skutočných situácií, ktoré môžu nastať u mnohých pubertálnych detí.

Netvári sa však tak vážne ako BoJack a svojich divákov nechce privádzať do depresie. Ak sa teda chceš hlavne slušne nasmiať a nájsť si nových obľúbených hrdinov v skvelom seriáli, neváhaj a siahni po Big Mouth. 3. série sa dočkáme na jeseň tohto roka. Celkovo by som seriálu udelil osem a pol boda z desiatich.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia