Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. októbra 2019, 15:43
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

3. séria Big Mouth si robí srandu z 13 Reasons Why, Netflixu a svoj humor zaobaľuje do LGBTI tínedžerov

3. séria Big Mouth si robí srandu z 13 Reasons Why, Netflixu a svoj humor zaobaľuje do LGBTI tínedžerov
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY BIG MOUTH
Uložiť Uložené

Seriálový hit od Netflixu o vyrastaní puberťákov v USA nemá vo svojom obore žiadnu konkurenciu.

Big Mouth je na Netflixe už tretím rokom a každú sezónu ponúka množstvo zábavy a častokrát aj nevhodného humoru. Nesnaží sa pritom na 100% držať v politicky a sociálno-spoločenských korektných kruhoch. Po valentínskom špeciále sme dostali ďalších 10 epizód, pričom niektoré z nich odbáčajú od širšieho deja a ide o tzv one-off časti. Dočkali sme sa tak príbehu o tom, ako Duke Ellington prišiel o panictvo či o tom, aká je Florida vlastne šialená. 

3. séria Big Mouth pokračuje v deji približne tam, kde sme skončili. Andrew si prešiel temným obdobím, čo sa odzrkadlilo na jeho povahe aj vzťahoch s okolím, Jesse prežíva veľmi ťažké obdobie života, kedy sa jej rodičia rozviedli, no to zďaleka nie je všetko. Nick však nie je posledným, ktorého charakter je rozvíjaný. Jay a Matthew dostávajú konečne viac priestoru, pričom v oboch prípadoch tvorcovia rozvíjajú ich sexualitu a to, ako sa s ňou vyrovnávajú v tínedžerskom veku. 

3. séria Big Mouth si robí srandu z 13 Reasons Why, Netflixu a svoj humor zaobľuje do LGBTI tínedžerov
3. séria Big Mouth si robí srandu z 13 Reasons Why, Netflixu a svoj humor zaobľuje do LGBTI tínedžerov Zdroj: Netflix

Jedna z epizód sa okrajovo venovala aj incestu. V mojich očiach však šlo o premrhaný potenciál venovať sa tejto komplexnejšej téme trošku hlbšie. Namiesto toho slúžila ako podklad pre prípravu vtipov. Tvorcovia nepríjemne pošteklili aj samotný Netflix, keď si veľmi trefne robia srandu z 13 Reasons Why a provokujú v blížiacej sa streamingovej vojne chválením programov iných štúdií. 

Okrem rozvíjania sexuálnych tém sa však diváci dočkajú množstva kvalitného humoru, skvelých momentov a komentárov diania od Hormone monsters a už tradične kvalitnej animácie. Neviem, či som jeden z mála alebo to tak cítia viacerí, no oveľa viac som sa nasmial pri neskorších častiach. To však vôbec nevadí. Seriál rozoberá seriózne témy a nie vždy sa to dá zaobaliť to nekonečného prísunu vtipov. Jedným z highlightov je potom špeciálna superhrdinská epizóda s množstvom originálnych gagov. 

Big Mouth nesklamalo ani v 3. sérii. Až na pár malých zakopnutí ide o vynikajúco strávených necelých 5 hodín s obľúbenými postavami. Tie sa vyvíjajú, ich vzťahy sa menia a príbeh sa nebojí vyjsť z bezpečnej zóny. Po konečnom zúčtovaní to teda vidím na osem bodov z desiatich. A ak si seriál ešte nevidel, skús mu dať šancu. Na Netflixe nájdeš všetky 3 série, pričom zelenú už dostali ďalšie 3 a aj spin-off o svete Hormone Monsters. Podobne ako pri BoJackovi, Castlevanii a iných animákov od Netflixu je najhoršie to ročné čakanie na nové časti. 

PS: Škoda, že nové postavy prišli až na samotnom konci série. Obzvlášť nové hormonálne monštrum pre Missy to skutočne okorenilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia