Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2018, 23:04
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vedec z NASA tvrdí, že mimozemšťania už mohli Zem navštíviť

ZAUJÍMAVOSTI NASA VESMÍR
Uložiť Uložené

Mimozemský život môže byť natoľko odlišný od nás, že ho ani nedokážeme identifikovať.

Na tému mimozemšťanov majú mnohí ľudia rôzne názory a nezhodujú sa ani tí najväčší odborníci. Nedávno však vyjadril svoj názor ďalší z nich. Podľa vedca z NASA menom Silviano P. Colombano sme sa už s mimozemským životom pokojne mohli stretnúť a ani sme o tom nevedeli.

Podľa experta je možné, že sme s mimozemským životom alebo príchodom cudzieho života na Zem nestretli, pretože sme si to skrátka nevšimli. Tvrdí, že dané organizmy môžu byť na chemickej úrovni natoľko odlišné od nás, že ich ani nedokážeme vidieť.

Vedec z NASA tvrdí, že mimozemšťania už mohli Zem navštíviť
Zdroj: pixabay

Okrem iného môžu byť natoľko miniatúrne, že ich nedokážeme vidieť. Vedec okrem týchto tvrdení tiež vyzval kolegov, aby sa spoločne zamysleli nad tým, ako si mimozemskú civilizáciu vôbec predstavujú.

Život v iných zákutiach vesmíru predsa môže vyzerať rôzne a s najväčšou pravdepodobnosťou to nebudú zelení ufóni s tykadlami, ako nás učia rozprávky. Colombano hovorí, že pokiaľ sa začneme zaoberať tým, ako vôbec vyzerá život mimo našej planéty, potenciálnych mimozemšťanov môžeme odhaliť o niečo ľahšie.

Odporúčané
Ak si milovník vesmíru, v Brne je miesto pre teba. Pozri si, ako vyzerá štúdium kozmických technológií a kde sa môžeš uplatniť Ak si milovník vesmíru, v Brne je miesto pre teba. Pozri si, ako vyzerá štúdium kozmických technológií a kde sa môžeš uplatniť 11. januára 2024, 9:00

Ďalším z dôvodov, prečo Colombano verí, že nás mimozemšťania už dávno navštívili, je skrátka logika. Naša civilizácia začala len pred 10 000 rokmi, pričom intenzívne vedecké a technologické pokroky zažívame len posledných asi 500 rokov.

Vedec z NASA tvrdí, že mimozemšťania už mohli Zem navštíviť
Zdroj: NASA/JPL/Caltech

Je pravdepodobné, že sú relevantné mimozemské civilizácie technologicky dávno pred nami a pokiaľ o Zemi vedia, zrejme ju aj navštívili. Ľudia vraj majú problém predpokladať rýchlosť a smer technologickej evolúcie a nedokážeme povedať, ako to s nami bude vyzerať o 100 rokov.

Mimozemské civilizácie mohli mať na vývoj omnoho viac času a bolo by hlúpe predpokladať, že by za tú dobu nenašli spôsob, ako sa na Zem nepozorovane dostať.

Domov
Zdieľať
Diskusia