Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. decembra 2018, 16:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žiaci zo základnej školy sa predávkovali marihuanovými gumenými medvedíkmi

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Na Floride museli policajti riešiť bizarný prípad.

Skupina detí na základnej škole v americkom štáte Florida musela byť prevezená do nemocnice po tom, čo im spolužiak rozdal marihuanové gumené medvedíky. Iba 12-ročný žiak sa zatiaľ neznámym spôsobom dostal k baleniu gumených medvedíkov, ktoré obsahuje 10 dávok určených pred dospelých ľudí, avšak celé balenie zjedli šiesti študenti.

Balenie obsahovala 100 miligramov účinnej látky THC, a tak prišlo žiakom zle. Začali pociťovať bolesti žalúdka, úzkosť a závraty, pričom jeden študent takmer odpadol. Po vyšetrení v nemocnici našťastie lekári skonštatovali, že sa deťom nič vážnejšie nestalo a po chvíli sa ich zdravotný stav vráti do normálu.


Aj keď viacero amerických štátov marihuanu legalizovalo aj na rekreačné účely, Florida medzi nimi nie je. Vieš si v nej nechať predpísať marihuanu na lekárske účely, avšak kanabis nesmú v žiadnom prípade užívať deti.

Odporúčané
KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? KFC alias kapustové fliačky s cukrom: Ktoré jedlá zo školskej jedálne sú najhoršie a ako by ich vylepšil foodbloger Čoje? 14. apríla 2024, 12:30

Samotný chlapec, ktorý gumené medvedíky rozdával, policajtom porozprával dve rôzne verzie toho, ako sa k nim dostal. S najväčšou pravdepodobnosťou boli objednané cez internet, pričom jednotlivé zásielky nijak špeciálne na poštách nekontrolujú.

Žiak bol políciou obvinený zo siedmich trestných činov. Nielenže bude obvinený z prechovávania marihuany, ale aj zo šiestich prípadov distribúcie marihuany v školskom zariadení, za čo mu samozrejme bude hroziť zmiernená sadzba, ale zápisu v registri trestov sa zrejme nezbaví.

Policajti napokon dodali, že rodičia chlapca neboli obvinení, pretože o ničom nevedeli, ale upozornili ostatných rodičov, nech internetové aktivity svojich maloletých ratolestí kontrolujú detailnejšie.

Zároveň by sme sa chceli ospravedlniť základnej škole v obci Výčapy-Opatovce, ktorej fotografiu sme použili ako ilustračnú, aj keď nešlo o prípad z tejto vzdelávacej inštitúcie. Nedorozumenie nás mrzí.

Domov
Zdieľať
Diskusia