Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2018, 12:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Usvedčený americký vrah sa priznal k ďalším 90 vraždám. Čaká ho titul najhoršieho sériového vraha v dejinách USA?

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA VRAŽDA
Uložiť Uložené

Samuel Little už vo svojom veku nemá čo stratiť.

V Spojených štátoch amerických sa zrejme bude prepisovať smutná história. Na prvý pohľad ničím nezvyčajný starček pripútaný na invalidný vozík s biednym zdravotným stavom sa však náhle začal americkým úradom priznávať, že za posledné desaťročia vraždil po celej krajine.

Samuel Little by sa po priznaniach a následnom overení všetkých prípadov mohol stať najhorším sériovým vrahom v histórii Spojených štátov, pričom už v tejto chvíli policajti dokázali overiť a spojiť muža s 34 nevyriešenými vraždami.

Little pochádzal z chudobnej rodiny a kedysi sa živil ako boxer. So svojimi 190 centimetrami naháňal v mladosti strach, a tak vstúpil do boxerského ringu, kde sa mu nijak špeciálne nedarilo a nedokázal sa prebojovať pred svetlá reflektorov. Napriek tomu začal svoju obrovskú silu využívať, nanešťastie na nechutné vraždenie.


Odporúčané
Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca 10. apríla 2024, 12:00

Policajti ho z prvých vrážd začali podozrievať už v 80. rokoch, lenže technika vtedy nebola ani zďaleka na takej úrovni ako dnes. Ako dokazujú mnohé prípady nesprávne usvedčených ľudí z minulosti, človek sa nemohol tak celkom spoliehať ani na vzorky DNA, a tak Little spravodlivosti ušiel. V meste Los Angeles spustil svoju vraždiacu sériu v rokoch 1987 až 1989, čo ho napokon stálo slobodu.

Boxer sa v posledných rokoch pred zatknutím a nástupom do väzenia očividne predieral životom, pretože ho policajti našli v útulku pre bezdomovcov v Kalifornii. Do rúk zákona sa preto dostal až v roku 2014, pričom súd mu nakoniec vymeral doživotný trest za spomínané tri vraždy.

Little však nadviazal spoluprácu s texaským prokurátorom Bobbym Blandom a rangerom Jamesom Hollandom, pretože chcel byť z kalifornského väzenia premiestnený. Uvedomujúc si svoj pokročilý vek a chabý zdravotný stav, pred prokurátorom z Texasu sa postupom času rozhovoril o všetkých svojich skutkoch.

Priznal sa k vražde v texaskom meste Odessa z roku 1994 a po dlhom výsluchu z neho vypadávali aj priznania k desiatkam vrážd v období rokov 1970 až 2005. Americké úrady vo vyhlásení povedali, že Little má aj v pokročilom veku veľmi dobrú pamäť. Nespomína si síce na konkrétne dátumy, ale vraj si vedel presne vybaviť, v akom aute sedel pri konkrétnej vražde.

Dohromady sa Little priznal až k neuveriteľným 90 vraždám po celých Spojených štátoch, pričom FBI ho zatiaľ dokázala usvedčiť z 34 z nich. Ak sa pýtaš, ako je vlastne možné, že zabil toľko ľudí a nikdy mu na to nikto neprišiel, vyšetrovatelia majú aj veľavravné vysvetlenie. Bývalý boxer sa zameriaval najmä na prostitútky či drogovo závislé ženy.

Najčastejšie svoje obete omráčil a potom zaškrtil, takže pri obhliadke tiel neboli nájdené žiadne strelné rany či znaky vonkajšieho násilia.

Aj s prihliadnutím na to, že veľa mŕtvych ľudí bolo drogovo závislých vyšetrovanie vrážd skončilo skôr, ako vôbec začalo. Smrť bola označená za predávkovanie a telá dokonca často neboli dlhé mesiace identifikované, a tak boli vraždy odsunuté na vedľajšiu koľaj.

Odporúčané
Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život 16. augusta 2023, 14:30

Momentálne drží titul najhoršieho sériového vraha v celej histórii Spojených štátov amerických Gary Ridgway. Možno ho poznáš ako „vraha od Zelenej rieky“, ktorého usvedčili zo 49 vrážd.


Svoju prezývku získal od médií, pretože prvé telá obetí boli nájdené práve v Zelenej rieke, a teda Green River, pričom spôsob vraždenia sa od bývalého boxera Littla veľmi neodlišoval. Aj Ridgway si vyberal prevažne prostitútky či drogovo závislé ženy, často dokonca vo veku okolo 16 rokov.

Samuel Little už z väzenia nikdy v živote nevyjde, čo mu zrejme vyhovuje. Vo svojom biednom zdravotnom stave bude dostávať adekvátnu starostlivosť. Nevedno, či sa v ňom napokon po rokoch ozvali výčitky svedomia, ale ak sa všetky priznania potvrdia, možno len chcel pred smrťou prevziať titul najhoršieho sériového vraha práve od Ridgwaya.

Domov
Zdieľať
Diskusia