Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2018, 14:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Američan šiel navštíviť izolovaný domorodý kmeň, zabili ho hneď po príchode

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

John Allen Chau vedel, že príslušníci kmeňa po cudzincoch strieľajú z lukov. Napriek tomu sa ale vydal na cestu.

Indickej polícii sa podarilo zadržať rybárov, ktorí mladého Američana nelegálne previezli k domorodcom na ostrov Severný Sentinel. Ten je však vládou označený za chránenú oblasť a prístup k nemu je oficiálne zakázaný. Dôvody sú jasné – na jednej strane stojí ochrana tamojšieho obyvateľstva, ale taktiež ochrana zvedavých cudzincov.

Tlačové agentúry potvrdili, že ostrov navštívil 26-ročný John Allen Chau. Indické média opisujú muža ako dobrodruha, ktorý už súostrovie Andaman navštívil hneď niekoľkokrát. Nemenovaný policajný zdroj prezradil, že Chau odjakživa túžil po stretnutí s nebezpečným kmeňom Sentinelov. Táto túžba sa mu ale stala osudnou.

Američan šiel navštíviť izolovaný domorodý kmeň, zabili ho hneď po príchode
Zdroj: www.youtube.com

O tom, že príslušníci kmeňa Sentinelov nemajú cudzincov v príliš v láske, mal byť John Chau informovaný. Podľa britského Independent domorodci už v roku 2006 stáli za smrťou dvoch indických rybárov, ktorí sa museli núdzovo dostať na najbližší breh patriaci práve Sentinelom.

Prípad Američana sa v aktuálnej dobe vyšetruje, ale očití svedkovia (rybári) už vypovedali, že predtým, než sa dostali do bezpečnej zóny od brehu Sentinelov, spozorovali streľbu šípov. 

Američan mal údajne napriek výstrelom kráčať ďalej, ale domorodci mu okolo krku uviazali lano a ťahali ho po pláži. Na druhý deň sa rybári vrátili do blízkosti brehu, kde už ležalo jeho bezvládne telo.

Domov
Zdieľať
Diskusia