Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2018, 13:26
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slováci uverili, že u nás organizovaná skupina unáša ľudí na orgány. Policajti museli poplašnú správu dementovať

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO ÚNOS
Uložiť Uložené

Hoaxy sa na slovenskom internete krásne udomácnili.

Určite si spomínaš na to, že náš policajný zbor pred pár týždňami založil novú facebookovú stránku, prostredníctvom ktorej sa snaží bojovať proti podvodom a vymysleným správam na našom internete.

Musíme uznať, že policajti sa do boja pustili naozaj usilovne, nechávajú si poradiť aj od užívateľov, ktorí hoaxy spozorujú, a pravidelne ľudí upozorňujú na to, aby zbytočne nestratili svoje úspory. Nejde však len o finančné podvody.

Najnovšie museli naši policajti Slovákov upozorniť na to, že v krajine neexistuje a nepôsobí žiadna organizovaná skupina, ktorá by unášala ľudí a predávala ich telá na orgány.

V minulosti sa na Facebooku objavovali správy o čiernych sanitkách, kde končia deti aj dospelí, alebo o ihlách infikovaných rôznymi vírusmi na benzínkach či parkoviskách. Tentoraz sa množstvo Slovákov naozaj nechalo nachytať hoaxom šíriacim sa už dlhé roky.

Slováci uverili, že u nás organizovaná skupina unáša ľudí na orgány. Policajti museli poplašnú správu dementovať
Zdroj: Ellie Nakazawa/Flickr

Správa začína veľmi seriózne, pretože obsahuje slová varovanie od policajtov, hneď pod nimi je podpísaný riaditeľ okresného riaditeľstva policajného zboru v Partizánskom, takže bežný laik by mohol nadobudnúť predstavu, že sa ho skutočne policajti snažia ochrániť.

Slováci by si podľa vymyslenej správy mali dávať pozor na novú a dobre organizovanú mafiánsku skupinu unášajúcu ľudí za výkupné alebo orgány.

Skupina vraj využíva trik s plačúcim dieťaťom, ktoré má na papieriku napísanú adresu, kam ho zavedieš a odrazu skončíš na trhu s bielym mäsom a odoberú ti všetky orgány.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Správa je zakončená podpisom ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, čo tak celkom nedáva zmysel, ale stovkám užívateľom to nevadilo a hoax aj tak zdieľali.

Policajti preto konštatujú, že nejde o pravdivú informáciu. Rovnaký hoax sa na slovenskom internete objavuje už niekoľko rokov v pravidelných intervaloch a ak náhodou narazíš na opustené dieťa, nemalo by ísť o návnadu dílerov s bielym mäsom.

Domov
Zdieľať
Diskusia