Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 13:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenskej polícii už hoaxy lezú na nervy, spúšťa novú facebookovú stránku na boj proti výmyslom

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Naši muži zákona sa rozhodli rázne zakročiť.

Už aj slovenskí policajti si očividne uvedomili, že naši občania dokážu naletieť na akúkoľvek hlúposť. Nie, v uliciach slovenských miest nečíhajú žiadne čierne ani biele dodávky, ktoré by chceli uniesť nevinné deti, a ani vianočné trhy v Bratislave neboli v skutočnosti ohrozené teroristickou hrozbou.

Policajti začali už dávnejšie informovať o momentálnych výmysloch a podvodoch na svojej oficiálnej stránke, ale teraz založili novú, aby sa príspevky nemiešali.

Argumentujú, že na hlavnú stránku pridávajú denne niekoľko príspevkov, a tak sa môžu dôležité správy o hoaxoch ľahko stratiť a Slováci ich ani nezaregistrujú. 

Medzi najrozšírenejšie formy podvodov dnes stále patria krádeže naivných starších ľudí, ktorí do svojho domu v dobrej viere pustia zlodejov, avšak v digitálnej dobe podvodnici vymýšľajú efektívnejšie spôsoby, ako z ľudí vymámiť peniaze.

Hrajú sa preto na pracovníkov banky či priamo na internete posielajú maily, kde nepozorní ľudia zadajú svoje údaje a nájdu si vybielený účet.

Policajti zrejme nebudú zdieľať informácie o hoaxoch, ktoré sa často šíria po slovenskom internete z pochybných webov, pretože falošným správam podobného typu sa nevenovali ani v minulosti.

Stránka už čoskoro od Facebooku dostane charakteristický symbol overenia, takže ľudia budú hneš vedieť, či o výmysloch informuje naozaj polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia