Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2018, 9:13
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Lietajúci sloník Dumbo od Tima Burtona prekonáva životné prekážky v magickej a dojemnej ukážke

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Štúdiu Disney sa črtá ďalší veľký hit.

Asi nebudeme ďaleko od pravdy, keď povieme, že Tim Burton má už zrejme najlepšie tvorivé roky za sebou. Iste, stále je to schopný remeselník, ale jeho posledné filmy vyšumeli pomerne bez záujmu. Jeho nové projekty teda vyzeráme s opatrnosťou a on sám už rozhodne nie je takou zárukou kvality, ako kedysi.

Adaptácia klasickej disneyovskej rozprávky Dumbo by mu však sadnúť mohla. Istený je nielen klasickou a overenou predlohou, ale aj kvalitnými hercami. Hlavné úlohy v hranej verzii si zahrajú Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin či Sharon Rooney. O scenár sa postaral Ehren Kruger (The Ring, Transformers: Age of Extinction).

Príbeh sa bude samozrejme točiť okolo roztomilého malého sloníka Dumba s veľkými ušami, ktorý dokáže lietať. Majiteľ cirkusu Medici (DeVito) poverí starostlivosťou Dumba Holta (Farrell), vojnového veterána, ktorý si v sebe nesie nejednu traumu.

Sloníkovi sa kvôli veľkým ušiam kdekto posmieva, keď ale Holtove deti prídu na to, že dokáže lietať, podnikateľ Vandevere (Keaton) sa rozhodne spraviť z neho hviezdu prvej veľkosti. Okrem toho však má aj vlastné a pomerne zlovestné plány.

K Dumbovi sme zatiaľ dostali pomerne slušný teaser, teraz však dorazil aj oficiálny trailer. Dá sa zrejme povedať, že Disney má v rukách ďalší potenciálny hit. Pokiaľ sa teda nič nepokazí, v štúdiu pravdepodobne budú znovu oslavovať.

Filmu evidentne nebude chýbať poriadna dávka emócií a kvalitné herecké výkony. Samotné efekty síce miestami nie sú dokonalé, ale do premiéry sa to ešte snáď zlepší.

Zdá sa ale, že Timovi Burtonovi táto látka naozaj celkom sedí, takže zatiaľ nemáme veľké obavy a sme si istí, že decká sa na film pohrnú jedna radosť. Do slovenských a českých kín Dumbo dorazí 28. marca (březen) budúceho roka. 

Lietajúci sloník Dumbo od Tima Burtona prekonáva životné prekážky v magickej a dojemnej ukážke
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia