Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. novembra 2018, 12:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Čech chcel previezť 2 kilá marihuany cez hranicu, tak si zobral hárajúcu fenu, aby odlákal drogového služobného psa

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Kreatívny nápad však skončil neúspechom.

Ako previezť drogy cez hranice tak, aby ich nevyňuchal ani služobný pes colníkov? Nedávno zatknutému 29-ročnému Čechovi napadlo, že by so sebou mohol skúsiť zobrať práve sa hárajúcu fenu. S ňou sa pokúšal previezť viac ako 2 kilogramy marihuany cez hraničný priechod Brodské.

Podľa facebookovej stránky Polície Slovenskej republiky mu tento skutok takmer vyšiel, pretože pes bol v prítomnosti fenky spočiatku pomerne rozrušený, ale nakoniec sa aj tak dokázal od svojich zvieracích pudov oprostiť a pustiť sa do pátrania po drogách.

Vďaka tomu našli trnavskí colníci v batožine kontrolovaného Čecha marihuanu, ktorej hodnota sa podľa ich odhadu pohybuje medzi 10 000 až 31 000 €. Zo zárobku však mladý Čech neuvidí ani cent. Ku skutku sa ihneď na mieste priznal.

Podobný incident by dozaista neprešiel ani v Kanade, kde v polovici minulého mesiaca legalizovali rekreačné užívanie marihuany. Napriek tomu, že Kanaďania môžu aktuálne pri sebe nosiť až 30 gramov konope bez akýchkoľvek problémov so zákonom, držanie väčšieho množstva či dokonca predaj bez úradnej licencie je naďalej ilegálny.

Domov
Zdieľať
Diskusia