Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2018, 9:37
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V Kanade dnes zlegalizovali rekreačné užívanie marihuany

ZAUJÍMAVOSTI KANADA MARIHUANA
Uložiť Uložené

Dospelý človek bude môcť so sebou beztrestne nosiť až 30 gramov konope.

Po Uruguaji sa Kanada stáva druhou krajinou sveta, ktorá zo zákona povolila užívanie a držanie marihuany. Predaj marihuany započal o polnoci z utorka na stredu a na internete sa už našlo množstvo prvých kupujúcich, ktorí si daný historický moment zvečnili.

Kanada sa na túto zmenu musela dlhý čas pripravovať a štátne provincie majú v rámci predaja marihuany viaceré povinnosti i právomoci. Všeobecne ale platí, že dospelí budú môcť so sebou beztrestne nosiť až 30 gramov konope (ide o vekovú hranicu 18 až 19 rokov – záleží na pravidlách provincie).

Držba viac než 30 gramov sa počíta za trestnú a taktiež je zakázané na jednu domácnosť pestovať viac 4 kusy rastlín. Ďalej sa samozrejme za ilegálny považuje predaj marihuany bez príslušnej úradnej licencie, no už teraz by ste v Kanade našli bývalých dílerov, z ktorých sa po legalizácii stali poctiví obchodníci.

V Ontariu, provincii s najväčším počtom obyvateľov, sa začne predaj marihuany z kamenných obchodov až na budúcoročnú jar. Na druhú stranu si budú môcť nedočkavci objednať marihuanu aj cez internet. Ako vnímaš rozhodnutie kanadskej vlády? Prijal by si podobnú zmenu zákonov aj na Slovensku?

Anketa:
Malo by si brať Slovensko v tomto ohľade inšpiráciu?
Áno
Nie
Áno
89 %
602 Hlasov
Nie
11 %
71 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia