Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 16:28
Čas čítania 0:00
Sona O.

Novootvorený najdlhší most na svete môže zničiť Hongkong a zahubiť miestne delfíny

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA DELFÍNY
Uložiť Uložené

Najdlhší most na mori spája Hongkong s oblasťou Macao. Jeho výstavba ohrozuje okolie v mnohých aspektoch.

Najväčší most vedúci cez more spája poloautonómny mestský štát Hongkong s pevninskou Čínou. Megastavbu tvorí 400-tisíc ton ocele, meria 55 kilometrov a pri jeho výstavbe zomrelo 7 ľudí. Most oficiálne otvorili v utorok 23. októbra. 

Hoci ide o revolučnú stavbu v mnohých ohľadoch, prináša so sebou aj nežiadúce riziká. Do Hongkongu chodí už teraz obrovské množstvo turistov.

Novovybudovaný most im prístup do oblasti ešte viac uľahčí a Hongkončania sa budú musieť vysporiadať s obrovským náporom cudzincov. Ako to mesto zvládne je zatiaľ otázne. 

Novootvorený najdlhší most na svete môže zničiť Hongkong a zahubiť miestne delfíny
Zdroj: TASR

Okrem toho tiež hrozí, že na nich bude čoraz viac tlačiť komunistický Peking a oni stratia aj posledné zvyšky svojej samostatnosti. Most spája Hongkong so zámorskou oblasťou Macao a čínskym mestom Ču-chaj nachádzajúcim sa na juhovýchodnom pobreží Číny. Trojhodinová cesta sa vďaka nemu skrátila na neuveriteľných 30 minút. 

Smutný je aj fakt, že v okolí sa vyskytuje stála populácia delfínov, ktorú most pravdepodobne úplne zničí a Čína tak definitívne príde o miestne morské cicavce. 

Domov
Zdieľať
Diskusia