Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. septembra 2018, 9:39
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Nevera v Indii už konečne nebude trestným činom. Krajine sa podarilo zrušiť 158-ročný diskriminujúci zákon

ZAUJÍMAVOSTI INDIA
Uložiť Uložené

Indickí záletníci majú dôvod na radosť.

V Indii aktuálne došlo k historickej zmene legislatívy. Najvyšší súd totiž rozhodol, že cudzoložstvo sa už viac nebude považovať za trestný čin. V krajine platila až 158 rokov, no až teraz sa ju konečne kompetentným podarilo zrušiť.

Navrhovateľom bol 41-ročný Joseph Shine, ktorý spochybnil doteraz platný zákon a uviedol, že je iracionálny a diskriminujúci voči obom pohlaviam. Na základe neho totiž nebolo možné trestať ženy ako spoluvinníčky. Nežné pohlavie rovnako nemohlo podať sťažnosť voči svojmu nevernému manželovi.

Presný počet obvinených ľudí, ktorí si za sex s vydatou ženou bez povolenia jej manžela museli odpykať svoj trest v podobe piatich rokov za mrežami či súdom udelenej pokuty, nie je známy. 

Hlavný sudca Dípak Mišra počas čítania verdiktu vyhlásil, že cudzoložstvo môže byť príčinou občianskych záležitostí, ako je napríklad rozpad manželstva, no nesmie byť považované za trestný čin. Taktiež dodal, že predmetný zákon znevýhodňoval ženy a taktiež s nimi zaobchádzal nedôstojne, čo predstavuje porušenie ústavy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Safarsaga Films by Naina Nanda (@safarsaga_films),

Domov
Zdieľať
Diskusia