Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2018, 16:50
Čas čítania 2:14
Matúš Majer

Bratislavský coworking 0100 Campus mení názov a logo

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Campus už čoskoro predstaví aj vzrušujúci nový projekt.

O bratislavskom coworkingu menom 0100 Campus si už určite počul. Už čoskoro sa však dočkajú veľkých zmien, keďže od septembra pristupujú k zmene loga a názvu. Po takmer dvoch rokoch fungovania sa z názvu vypúšťa číslicu 0100 a coworking sídliaci v budove Binaria bude známy ako Campus. K logu navyše pribudne papierové lietadielko.

Bratislavský coworking 0100 Campus mení názov a logo
Zdroj: Campus

Viac ako 200-členná podnikateľská komunita

Podľa zakladateľov ide o prirodzenú súčasť vývoja: "Rebranding neberieme ako radikálnu zmenu, skôr ide o evolúciu značky," hovorí jeden zo spoluzakladateľov Dušan Duffek. "Pre zmenu sme sa rozhodli najmä kvôli tomu, že odkedy sme vznikli, ľudia nazývali našu komunitu a náš priestor Campus. Tá 0100-vka nikdy nehrala výraznú úlohu. Campus naďalej zostáva súčasťou 0100 rodiny, takto sa s ním však budú môcť ľudia lepšie, rýchlejšie a jednoduchšie stotožniť."

Za takmer dva roky fungovania sa Campus posunul od prvotnej myšlienky coworkingu k dnes už viac ako 200-člennej podnikateľskej komunite.

"Za tento čas sme si uvedomili, že Campus je viac než len coworking priestor. Je to hlavne komunita. Aj keď sa ľudia začali pridávať k nám ako členovia coworkingu, postupne v našom priestore vznikali silné priateľstvá, partnerstvá a spolupráce," objasňuje vývoj Campusu Dušan. "Keď už takýchto synergií bolo viac, pochopili sme, že to je skutočná komunita, a že toto je to, čo Campus predstavuje."

Nechceli však o tom iba napísať blog. Chceli, aby aj samotná značka a názov v ľuďoch evokovali to, čím naozaj Campus je, čo ľuďom poskytuje a aké príležitosti im dáva.

Bratislavský coworking 0100 Campus mení názov a logo
Zdroj: Campus

Papierové lietadielko v logu

Ponechanie názvu Campus bez číslice zároveň dáva nové možnosti práce s týmto slovom a s logom ako takým. Dizajn loga zostáva zachovaný a minimalistický štýl línii, z ktorého bola vytvorená jednotka, sa mení na papierové lietadielko.

"Keď sme premýšľali, akú grafickú podobu loga by sme ku Campusu vedeli vymyslieť, chceli sme mať niečo hravé, s čím sa ľudia budú vedieť stotožniť. V istom momente sme vytvorili zaujímavý vzor, ktorý vychádza z pôvodnej jednotky v 0100," vysvetľuje Dušan prepojenie lietadielka s Campusom.

"Papierové lietadielko je veľmi ľahké, dokáže lietať minúty či hodiny. Vždy však niekde pristane alebo sa niekde zasekne. Naďalej je použiteľné, musí sa len trochu očistiť, upraviť, a opäť môže vzlietnuť."

Bratislavský coworking 0100 Campus mení názov a logo
Zdroj: Campus

Takto v Campuse vnímajú aj podnikanie. Človek dokáže lietať, vo vzduchu alebo na vrchole môže vydržať dlho, vo väčšine prípadov však padne. Nie je podstatné, v akom stave ten projekt alebo človek je, keď spadne. Podstatné je to, či má dostatok energie a správne okolie, ktoré pomôže jemu alebo jeho projektu sa zdvihnúť, pustiť ho do vetra a umožniť mu opäť lietať.

"Keď premýšľam nad tým, čo je pre nás podnikanie, a ako definovať proces podnikania, budovania, rastu, lietania, ale aj pádu a následného vzchopenia sa, tak žiadna lepšia asociácia podľa mňa neexistuje," uzatvára Dušan.

Nový projekt už na jeseň

Na rebrandingu sa podieľal celý Campus tím a okrem novej identity pracoval aj na novom webe, ktorý pôjde čoskoro von.

Od nového loga si zakladatelia sľubujú najmä lepšie vyjadrenie toho, čím sa Campus stal, pred verejnosťou. Chcú pritiahnuť viac ambicióznych a podnikateľsky založených ľudí a vytvoriť príležitosti pre nové partnerstvá, priateľstvá a synergie.

Rebranding je v platnosti od 3. septembra .2018 a k zmene príde tak v online, ako aj v offline materiáloch a komunikačných či partnerských kanáloch.

V novembri sa uskutoční druhá narodeninová párty Campusu, ktorá bude aj malou oslavou nového loga. Zároveň zakladatelia oficiálne predstavia nový projekt, o ktorom budú verejnosť informovať v najbližších týždňoch.

Bratislavský coworking 0100 Campus mení názov a logo
Zdroj: Campus
Domov
Zdieľať
Diskusia