Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2018, 15:59
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

YEME končí s plastovými obalmi! Slovenské potraviny odmietajú používať akékoľvek výrobky z ropy

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Slovenský reťazec sa rozhodol pre obrovský ekologický pokrok.

Boj proti plastovému zlu je vo svete veľmi populárny, no len málo obchodov či podnikov na Slovensku robí nejaké zmeny. O to viac nadšení sme boli, keď včera potraviny YEME oznámili, že vyhlasujú takzvané ropné embargo.

Vo svojich predajniach končia s používaním plastových sáčkov – všetky podobné materiály pochádzajúce z ropy budú nahradené ekologickejšou alternatívou. Obyčajné igelitky na nosenie nákupov sa v YEME nepoužívajú už poriadne dlhú dobu, na rad však prišli aj vrecká na ovocie, zeleninu či pečivo, ktoré v YEME nahradia papierovou alternatívou.

Dožili aj plastové obaly na šaláty, šťavy či smoothies – plasty z ropy sa vymieňajú za bioplasty rastlinného pôdovu. Sieť potravín sa na Facebooku vyjadrila, že kvalitné potraviny nie sú len o samotnom jedle, no tiež o ekologickom prístupe.

Robíme to nie preto, aby ropným šejkom ostali len oči pre plač, ale najmä kvôli pocitu zodpovednosti, ktorý pociťujeme stále intenzívnejšie. Kvalita potravín totiž spočíva aj v ich ekologickej udržateľnosti. A so zmenami nekončíme.

Domov
Zdieľať
Diskusia